Van Der Sar 1104 minuten zonder tegendoelpunt

Edwin van der Sar heeft er een record bij. De Nederlandse doelman van Manchester United is sinds zaterdag de keeper met het hoogste aantal minuten zonder tegendoelpunt in het Engels betaald voetbal.
Hij bereikte de mijlpaal in de 73e minuut van het duel met Everton (1-0). Met 1104 minuten zonder tegentreffer passeerde hij op de lijst Steve Death van Reading, in het seizoen 1978-1979 (in de 'oude Division One').

De 38-jarige Van der Sar haalde het record van de Premier League eerder al binnen. Hij zit nu al aan bijna 19 uur zonder tegendoelpunt in de competitie.

De laatste speler die Van der Sar wist te vloeren van Samir Nasri. De Franse speler van Arsenal bezorgde de Gunners op 8 november de zege tegen de Mancunians.

Arsenal laat punten liggen

Arsenal verliest stillaan de aansluiting met de top van de Premier League. De Londenaars kwamen tegen de buren van West Ham niet verder dan een scoreloos gelijkspel.

Arsenal heeft al elf punten achterstand op leider Manchester United dat de punten thuishield tegen Everton (1-0). Marouane Fellaini werd na rust gewisseld.

Manchester City, met kapitein Vincent Kompany een volledige wedstrijd op het veld, ging zaterdag met 1-0 onderuit bij Stoke City. Stoke, een degradatiekandidaat, speelde meer dan een helft met tien. De Citizens blijven met 28 punten in de buik van het klassement hangen.

West Bromwich, zonder Carl Hoefkens, behaalde een 2-2 gelijkspel bij Hull.

Ondanks het behaalde punt blijft West Brom rode lantaarn in de klassering.

Marouane Fellaini ging met het kleinste verschil onderuit bij leider Manchester United. Het was Cristiano Ronaldo die kort voor de pauze van op de stip de enige treffer maakte. Bij de Toffees, die zesde blijven in de stand, speelde Rode Duivel Fellaini een hele wedstrijd. <

Aston Villa kon als vierde in de stand niet profiteren van de misstap van Arsenal. Ook zij bleven steken op een 0-0 gelijkspel tegen Wigan Athletic.

In de strijd tegen de degradatie deed Bolton een erg goede zaak. De Wanderers wonnen met 3-2 tegen Tottenham Hotspur.

Stoke City - Manchester City 1-0
Arsenal - West Ham U. 0-0
Aston Villa - Wigan Athletic 0 - 0
Bolton W. - Tottenham H. 3 - 2
Fulham - Portsmouth 3 - 1
Hull C. - West Bromwich A. 2 - 2
Middlesbrough - Blackburn R. 0 - 0
Manchester U. - Everton 1 - 0
Corrigeer