Forfaitaire korting van 44 euro voor aardgasgebruikers

BRUSSEL - De ministerraad van de federale regering heeft beslist de 2,2 miljoen gezinnen die verwarmen met aardgas een forfaitaire korting van 44 euro toe te kennen. De regering kiest op voorstel van minister van Financiën Didier Reynders voor die formule om ervoor te zorgen dat iedereen dit jaar nog uitbetaald wordt.
Staatssecretaris voor de Modernisering van Financiën Hervé Jamar voerde met de sector onderhandelingen over de modaliteiten van de overheidsinterventie. De regering had twee opties: een forfaitaire interventie of een tussenkomst die wordt berekend volgens het verbruik. De tweede piste werd uiteindelijk niet weerhouden omdat het zo onmogelijk was om iedereen nog voor het einde van het jaar te betalen, liet minister Reynders na afloop van de ministerraad weten.

De maatregel kost 96,7 miljoen euro. De kost voor de tussenkomst voor personen die van een sociaal tarief genieten, zit al in dat bedrag verrekend.

De maatregel is een tweede stap in de tussenkomst van de overheid in de hoge energiefactuur die de burger diende te betalen na de stijging van de energieprijzen. Eerder gaf de regering aan iedereen die verwarmt met stookolie ook al een korting. Nu is iedereen die stookt met aardgas aan de beurt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees