Overnemer gevonden voor failliet LD Consulting

TURNHOUT - Het failliet bedrijf LD Consulting uit Turnhout is overgenomen door de bedrijven Lisis uit Merelbeke en Advanced Projects & Products NV uit Kortrijk. De twee bedrijven zullen in een eerste fase 25 van de 50 personeelsleden overnemen. Dat vernam Belga vrijdag van de curatoren Tom Robeyns en Wim Beirinckx.
Het ICT-bedrijf LD Consulting werd vorige dinsdag failliet verklaard door de rechtbank van koophandel in Turnhout. Het bedrijf stelde 50 mensen te werk, maar vond niet meer voldoende liquide middelen om verder te werken en besliste om de boeken neer te leggen.

Onmiddellijk na de faillietverklaring dienden er zich al overnamekandidaten aan. In totaal waren er acht concrete biedingen. Het bedrijf Advanced Projects & Products NV uit Kortrijk en Lisis uit Merelbeke, die samen al een partnership hebben en 35 mensen tewerkstellen, nemen LD Consulting over. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam van beide bedrijven.

,,Dit bod was het meest faire bod qua garantie naar tewerkstelling, de continuïteit in Turnhout en het bod op de activa'', zegt curator Tom Robeyns. ,,Ze nemen in een eerste fase 25 mensen in dienst. Niets belet dat daar over enkele maanden nog enkele arbeidsplaatsen bijkomen.''

AP&P is vooral gericht op de ontwikkeling van hardware, netwerken en databases. Lisis richt zich op de ontwikkeling van programma's.

,,We hebben ook veel interesse voor Java en daarvan zit er enorm veel kennis bij LD Consulting'', zegt Thomas Caesens van Lisis. ,,We kenden elkaar ook al want we huurden al mensen in van LDC.''
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees