GIMV richt kantoor op in Frankrijk

BRUSSEL - De investeringsmaatschappij GIMV richt een eigen kantoor op in Frankrijk. Die aanwezigheid moet toelaten het netwerk in Frankrijk verder uit te bouwen. Dat meldt de maatschappij donderdag in een persbericht.
GIMV is sinds zijn oprichting uitgegroeid tot een van de belangrijkste durfkapitaalverschaffers in de Benelux en een grote private equity speler in Europa en daarbuiten, stelt het persbericht.

In Frankrijk is GIMV al een tiental jaar actief met diverse investeringen. Zo bestaat 20 procent van de ICT-portefeuille uit Franse ondernemingen, zoals Maximiles, Inside Contactless, TinubuSquare en CTS International.

De oprichting van een kantoor in Frankrijk moet 'toelaten nauwer met onze portefeuillebedrijven samen te werken en ons netwerk in Frankrijk verder uit te bouwen', aldus Alex Brabers, executive vicepresident ICT van GIMV. De keuze voor Frankrijk is logisch, stelt hij, gezien de grootte van de Franse markt op het vlak van hoogtechnologische Europese ondernemingen.

Bij de uitbouw van het Franse kantoor zal Geoffroy Dubus meewerken. Dubus was general partner bij Innovacom, een Franse durfkapitaalonderneming gespecialiseerd in ICT. Daarvoor werkte hij bij France Telecom.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees