Ook VTM lanceert digitale teletekst

BRUSSEL - Op 15 juni lanceert VTM zijn versie van de digitale teletekst. Gebruikers van Telenet Digital TV kunnen de teletekstpagina's vanaf dan in kleur en op een interactieve manier raadplegen. Naast de digitale teletekst blijft voorlopig ook de analoge versie bestaan.
VT4 kaapt op 6 juni de primeur weg met zijn Digitext, maar concurrent VTM volgt 9 dagen later. 'Voor onze traditionele teletekst hebben we ongeveer 400.000 bezoekers per dag', zegt Martijn Bal van VTM. 'Het medium is dus nog steeds een succes en daarom nemen we ook de categorieën en de nummering van de oude pagina's over.'

Wat de inhoud betreft, verschilt de digitale versie voorlopig niet veel van de analoge. De presentatie is wel een stuk frisser. De pagina's hebben de oranjegele huisstijl van VTM en in de linkerbovenhoek blijft steeds de uitzending van het moment zichtbaar. Bij de nieuwsitems kunnen foto's worden geplaatst en bij het weerbericht staat de temperatuurkaart afgebeeld. Ongeveer een derde van het scherm wordt gevuld met reclame.

'De digitale teletekst opent ook nieuwe perspectieven voor onze adverteerders', zegt Bal. 'Ze kunnen een eigen ''site'' openen binnen onze pagina's en op die manier hun eigen informatie verspreiden.' Net als VT4 biedt ook VTM eenvoudige spelletjes aan tegen betaling.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees