Jeroen Meus: 'Oprechte spijt'

Jeroen Meus: 'Oprechte spijt'

Foto: vrt

Jeroen Meus, presentator annex kok van het Canvas-programma 'Plat Préféré', biedt zijn verontschuldigingen aan aan alle mensen die zich gekwetst voelden toen bleek dat Meus in zijn programma het lievelingseten van Hitler zou bereiden. Dat meldt Jeroen Meus.
De kok, die net terug is uit Memphis, waar hij de plat préféré van Johnny Cash heeft klaargemaakt, is naar eigen zeggen erg geschrokken van de proportie die de discussie rond de Hitler-aflevering heeft aangenomen.

'Dat Adolf Hitler een van de grootste, zoniet de grootste misdadiger van de hele mensheid is geweest, is algemeen bekend. Ook ik, die voor kok gestudeerd heb en nu al een poosje in die hoedanigheid op tv verschijn, heb op school, thuis en bij mijn grootouders veel horen spreken over de gruwelen van de oorlog en over deze verwerpelijke figuur', laat Meus weten.

'Vandaar dat ik hier mijn oprechte excuses aanbied aan iedereen die zich gekwetst voelt en voelde toen hij vernam dat in de rij van bekende, beroemde of beruchte mensen die in ’Plat Préféré’ opgevoerd worden, ook de naam van Hitler viel.' De kok had naar eigen zeggen nooit de bedoeling om mensen voor het hoofd te stoten.

Meus laat nog weten dat het jonge team programmamakers nooit ten volle beseft heeft dat de aflevering zulke hevige reacties zou teweegbrengen.

Begin deze week besliste de directie van de VRT om de geplande aflevering van het Canvas-programma 'Plat Préféré' rond de figuur van Adolf Hitler niet uit te zenden. In de reeks 'Plat Préféré' gaat Jeroen Meus op zoek gaat naar culinaire verhalen uit het leven van beroemde en beruchte personen uit de geschiedenis. In de aflevering die voor deze week dinsdag gepland was, zou Meus forel met botersaus, het lievelingsgerecht van Hitler, bereiden.

De vereniging van Belgische politiek gevangenen en het tijdschrift Joods Actueel hadden verbolgen gereageerd op het onderwerp van het programma. Ze maakten zich naar eigen zeggen zorgen over de banalisering van figuren zoals Hitler.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees