Twee Poolse vrouwen voor de rechtbank wegens topless zonnen

Twee Poolse vrouwen voor de rechtbank wegens topless zonnen

Foto: belga

Twee jonge Poolse vrouwen zijn vrijdag voor de rechter moeten verschijnen in de stad Szczecin, in het noordwesten van Polen, omdat ze topless lagen te zonnen op het strand. In het erg katholieke Polen wordt dit nog niet vaak gedaan.
De twee vrouwen, van wie er een model is, werden in mei opgepakt door een politiepatrouille. Na een eerste berisping weigerden ze het bovenstuk van hun bikini aan te trekken en een boete van 150 zloty (40 euro) te betalen. Daarom moesten ze voor de rechter verschijnen.

De zaak heeft voor hevige discussies gezorgd in de lokale media. Een eerste zitting, in september, moest worden uitgesteld omdat het aantal journalisten dat de zaak wilde bijwonen de capaciteit van de rechtszaal sterk oversteeg.

De twee vrouwen, van 26 en 28 jaar, hebben niet schuldig gepleit. Ze argumenteerden dat topless zonnen op dat strand niet expliciet verboden is. Ze herinnerden de rechtbank er aan dat ze met hun daad niemand hebben gekwetst of beledigd. Integendeel, de mensen op het strand hebben hen verdedigd bij de politieagenten.

De rechtbank van Szczecin zal zijn uitspraak doen op 7 november. De twee vrouwen riskeren een boete van 1.500 zloty (400 euro) elk.

Corrigeer

NIEUWS