Bewoners De Ruiter vragen maatregelen na zoveelste klap

Dronken bestuurder (19) ramt paal en huisgevel

De voordeur van het huis van Joost Gillis en Hilde Levrouw moest gestut worden.sbr Foto: © SBR

ROESELARE - Een 19-jarige bestuurder uit Moorslede richtte in de nacht van woensdag op donderdag een ware ravage aan in de Iepersestraat in Roeselare. Zijn auto sloopte een paal en knalde tegen de hoek van de woning van de familie Gillis. Ook de auto van hun zoon is rijp voor de schroothoop.

‘Sorry, maar je zal via de achterdeur moeten binnenkomen. We krijgen de voordeur niet meer open', verontschuldigen Joost Gillis en Hilde Levrouw zich, als we de schade willen opnemen. ‘Het was rond 1.30uur toen we werden gewekt door een harde, doffe knal. Eerst dachten we aan een frontale botsing. Maar toen ik door het raam keek, wisten we meteen hoe laat het was', zegt Joost.

Een Ford Mondeo hing geplooid rond de elektriciteitspaal naast hun huis. De paal knakte af, waardoor de elektriciteit in de buurt uitviel. ‘Maar ook ons huis en de auto van onze zoon Bert liepen zware averij op. Misschien nog een geluk dat de wagen de klap opving, anders was de schade aan ons huis misschien nog groter', zucht de ex-brandweerman.

De Ford kwam uit de richting Moorslede en de bestuurder, E.V. (19) uit Moorslede, moet al in de bocht op de wijk De Ruiter de controle over het stuur hebben verloren. Als bij wonder liep hij slechts lichte verwondingen op. Hij legde wel een positieve ademtest af.

Tweede keer

Voor Joost en Hilde riep het ongeval nare herinneringen op aan november 2001. Ook toen liep hun huis op een zaterdag rond 5.30uur zware schade op, toen een kelner uit Roeselare met de achterkant van zijn tollende bestelwagen in de zijgevel belandde. ‘Ook toen bleek de bestuurder onder invloed, maar de schade was nog groter. De gevel vertoonde grote scheuren', zegt Joost terwijl hij foto's van de vorige crash toont.

Toch moest de brandweer ook dit keer de voordeur van de woning stutten. Gisteren werd de afgeknakte paal al vervangen.

Voor Joost en Hilde is de maat vol. ‘Het aantal ongevallen is hier niet meer bij te houden. Bijna elke buur kreeg al met schade af te rekenen. Bijna altijd gaat het om wagens die aan (te) hoge snelheid uit de richting Moorslede komen. Er geldt in de bocht op De Ruiter wel een snelheidsbeperking, maar blijkbaar volstaat die niet en zijn er dringend meer ingrijpende maatregelen nodig. Misschien kan er aan een permanente flitspaal gedacht worden of aan een asverschuiving. Of misschien kunnen bloembakken vermijden dat wie uit de bocht vliegt, niet meteen in de voortuintjes of tegen de woningen belandt.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio