Amerikaanse ambassadeur bezoekt Roeselare

Amerikaanse ambassadeur bezoekt Roeselare

Burgemeester Luc Martens gaf bloemen aan ambassadeur Howard Gutman en zijn vrouw.sbr Foto: © SBR

ROESELARE - Howard Gutman, de ambassadeur van de Verenigde Staten in België, was gisteren op bezoek in Roeselare. In het stadhuis ondertekende hij het gulden boek en nadien bezocht hij drie bedrijven.

Howard Gutman heeft zich voorgenomen om alle gemeenten in België te bezoeken. Hij beschouwt de kennismaking met al de gemeenten als een eerbetoon aan de Belgisch-Amerikaanse vriendschap. Eerder was hij al te gast in Brugge en Kortrijk.

Gisteren werden hij en zijn vrouw Michèle ontvangen door burgemeester Luc Martens (CD&V) en een deel van het schepencollege van Roeselare. Martens deed niet alleen de geschiedenis van de stad uit de doeken, maar wees ook op de sterke en zwakke punten van Roeselare. Zo gaf hij toe dat de stad een achterstand heeft op het vlak van groen en bos.

Schepen van Economie Kris Declercq (CD&V) wees op de sterke economische prestaties van de stad, die prat kan gaan op de laagste werkloosheidsgraad van het land. Hij zette ook de sterke groei van de bevolking in de verf, waaruit moet blijken dat Roeselare momenteel hot is.

Gutman en zijn vrouw kregen een mand met streekproducten en bloemen cadeau, terwijl de ambassadeur zijn gastheren op een boek over de band tussen de States en België trakteerde.

Na het officiële gedeelte bracht de Amerikaan drie bedrijfsbezoeken aan brouwerij Rodenbach, Deceuninck Plastics en Poco Loco, die handel drijven met de VS of er zelfs vestigingen hebben.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio