Hongaarse arbeider zwaar toegetakeld

KOKSIJDE - Een 48-jarige Hongaar vecht momenteel voor zijn leven in het Sint-Augustinusziekenhuis in Veurne. Zijn werkmakker wordt ervan verdacht hem zwaar toegetakeld te hebben.

D., een 46-jarige Hongaar die voor een firma in onderaanneming liften installeert in Koksijde, is door het gerecht aangehouden. Hij wordt verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen met blijvende invaliditeit tot gevolg aan een 48-jarige landgenoot en werkmakker. De feiten dateren van de nacht van 9 op 10januari.

De volgende dag werd het slachtoffer halfnaakt en onderkoeld aangetroffen op de werf op de Zeedijk in Koksijde, waar de man blijkbaar ook geregeld overnachtte. Hij was zwaar toegetakeld aan het achterhoofd en in het gezicht en zat helemaal onder het bloed. Hij werd in kritieke en comateuze toestand naar het ziekenhuis van Veurne overgebracht, waar de artsen proberen hem uit zijn coma te halen.

Onvoldoende bewijzen

De raadkamer in Veurne liet de verdachte vorige vrijdag onder voorwaarden vrij omdat er onvoldoende bewijzen zijn dat hij de dader is. Er werd een huiszoeking bij hem uitgevoerd en hij werd ook onderzocht op verwondingen, maar dat leverde niets op. Het parket tekende evenwel onmiddellijk beroep aan tegen zijn vrijlating. De zaak moet nu normaal binnen de veertien dagen voor de kamer van inbeschuldigingstelling komen.

Verdachte ontkent

‘Mijn cliënt blijft volhouden dat hij met de zaak niets te maken heeft en zelf niet weet wat er precies gebeurd is', zegt de advocaat van D. ‘Hij beweert dat hij zijn werkmakker na de dagtaak op de werf achtergelaten heeft en dat er dan nog niets met hem aan de hand was.'

Het dossier kan volgens het gerecht nog alle richtingen uit. Wellicht zal de ware toedracht maar aan het licht komen wanneer het slachtoffer uit zijn coma ontwaakt. Tenminste, als de man zich dan nog de feiten herinnert.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio