BILJART Ook dit jaar moet Eddy Merckx de Europese titel driebanden aan Dick Jaspers laten

'WK is mijn doel'

'WK is mijn doel'

Eddy Merckx: 'Mijn vrouw moet mij de komende tijd niet veel thuis verwachten.' was Foto: © Walter Saenen

SCHELLE - Eddy Merckx heeft zilver behaald op het Europees kampioenschap driebanden in het Portugese Porto. In de finale moest hij, net als vorig jaar, de overwinning laten aan de Nederlander Dick Jaspers.

Het scenario van vorig jaar in Sankt Wendel herhaalde zich op het Europees kampioenschap driebanden in Porto. De Nederlander Dick Jaspers graaide opnieuw de Europese titel mee ten nadele van.

'Het enige verschil is dat ik dit jaar met 3-0 geklopt werd en vorig jaar met 3-2 de boot inging tegen Jaspers', vertelt.

'Maar anders dan die harde cijfers doen vermoeden, kon ik het de Nederlander ook dit jaar zeer moeilijk maken. Zowel in set één als in de tweede gaf ik een voorsprong uit handen.'

'Mits wat meer geluk haalde ik één van die sets binnen, en dan had je een heel andere wedstrijd.'

'Het is nu niet anders. Je hoort mij zeker niet klagen. Dick Jaspers is de verdiende winnaar van het het EK', geeft de Schellenaar onomwonden toe.

'Ik kan mij daar zonder problemen bij neerleggen. Ik mag terugblikken op een uitermate geslaagd tornooi, waarin ik mooie overwinningen liet noteren', zo zegt Merckx nog.

'Ik schakelde op weg naar de finale onder ander Filipos Kasidokostas en Torbjörn Blomdahl uit, toch niet de eerste de besten.'

Vrouw

Het zijn bijzonder drukke tijden voor de biljarters. De komende dagen en weken staan internationale tornooien in Nice en Porto op het programma en binnen ruim drie weken reizen de heren al af naar Lima, waar het wereldkampioenschap driebanden plaatsvindt.

'Mijn vrouw moet mij de komende tijd niet veel thuis verwachten', grapt de 42-jarige.

'We zijn van Porto rechtstreeks doorgereisd naar Nice, waar momenteel het Crystal Kelly-tornooi wordt afgewerkt.'

'Daarna volgt haast onmiddellijk de tweede manche van de Wereldbeker in Portugal. En even later is het alweer tijd om de valiezen te pakken richting Peru voor het wereldkampioenschap in Peru.'

'Dat wereldkampioenschap wordt hét hoofddoel van het seizoen. Het zou schitterend zijn moest ik er voor de tweede keer in mijn carrière de wereldtitel kunnen bemachtigen.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio