De Bruyne komt beetje thuis in Londen

De Bruyne komt beetje thuis in Londen

Foto: © Nico Vereecken

Kevin De Bruyne vertoeft op bekend terrein in Londen. De Engelse hoofdstad is de tweede thuis voor de Gentenaar. In Ealing, een wijk in het westen van Londen, woont zijn grootvader Bruno Callant, de vader van zijn moeder Anne.

Anne groeide ook op in Londen, nadat haar Vlaamse ouders voor beroepsomstandigheden naar Engeland verhuisden. Ze keerde pas terug naar Gent toen ze Herwig, de vader van Kevin, leerde kennen.

‘Ik ben al vaak in Londen geweest', zei De Bruyne onlangs. ‘Vroeger gingen we elk jaar met Kerstmis en in de schoolvakanties. Het is mijn tweede thuis. Ik heb net als mijn moeder mijn eigen mening. En volgens haar is dat typisch Engels. Het centrum van Londen is groot en druk, maar ik ga graag golf spelen als ik in Engeland ben. Het is er goedkoper dan in België.'

De Bruyne herstelde vorig jaar ook in Engeland van zijn klierkoorts. In dezelfde periode overleed zijn grootmoeder in Londen. ‘Kevin was toen door zijn aanwezigheid in Londen een grote steun', zei moeder Anne.

Binnenkort zal De Bruyne meer tijd kunnen doorbrengen bij zijn grootvader.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.