Wielertoerist zwaargewond na klap tegen wagen

LEUVEN - Een 32-jarige man uit Kampenhout raakte woensdagnamiddag zwaargewond bij een verkeersongeval op het kruispunt van de Burchtstraat en de Mechelsestraat in Leuven.

De bestuurder van een personenwagen reed in de Burchtstraat en wilde linksaf de Mechelsestraat indraaien. Op dat ogenblik kwam de fietser de Keizersberg afgereden. Ter hoogte van de Mechelsestraat botste hij met het voertuig dat de witte middenlijn was overschreden. De fietser werd tegen de vlakte gesmakt en liep levensbedreigende verwondingen op. Een mug-arts verleende het slachtoffer de eerste zorgen waarna hij in kritieke toestand werd overgebracht naar UZ Gasthuisberg. De 47-jarige automobilist uit Keerbergen, die niet gedronken had, was zodanig onder de indruk van de feiten dat een vertegenwoordiger van de slachtofferbejegening ter plaatse werd geroepen om de man bij te staan.

De toestand van de fietser evolueerde gunstig in het ziekenhuis waardoor hij niet meer in levensgevaar is. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan die de precieze omstandigheden van het ongeval moet onderzoeken. Door de ernst van het incident besliste de magistraat van dienst het rijbewijs van de veertiger voor vijftien dagen in te trekken.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio