Analist Wim De Coninck wordt sportief manager bij Roeselare

Analist Wim De Coninck wordt sportief manager bij Roeselare

Foto: © Photo News

Wim De Coninck gaat aan de slag als sportief manager van SV Roeselare. De 48-jarige gewezen doelman zal nog tot het einde van het seizoen zijn huidige job van voetbalanalist bij Belgacom TV blijven uitoefenen, maar zet er dan een punt achter.
Na eerst voetbalanalyses te hebben gedaan voor Canal Plus was de Oost-Vlaming een gewaardeerd commentator bij de wedstrijden uit de Belgische competitie.

Straks gaat hij van de wal opnieuw het veld in en wordt Gert Verheyen wellicht de hoofdanalist bij Belgacom TV. Vorige week leek Wim De Coninck nog te hebben afgezegd en zou Dirk Poppe van RC Waasland de opvolger van Hans Galjé, die in januari wegens gezondheidsredenen afhaakte, worden.

Wim De Coninck stond onder de lat bij SV Waregem (1975-87), Antwerp FC (1987-93), AA Gent (1993-96) Anderlecht (1996-99) en Aalst (1999-00). Later was hij ook nog trainer van Aalst (2000-01) en Antwerp FC (2000-01). De Coninck kreeg waardering voor zijn trainerswerk maar werd telkens voortijdig ontslagen. Hij gaat voor het eerst aan de slag als sportief manager. Luc Devroe, nu sportief manager bij Club Brugge, was tussen 2001 en 2006 in dezelfde functie aan de slag bij Roeselare. (dl, lvdw)Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.