Politie houdt burgemeester Lippens in het oog na bedreiging

Politie houdt burgemeester Lippens in het oog na bedreiging

Leopold Lippens. IMAGEGLOBE Foto: © IMAGEGLOBE

KNOKKE-HEIST - De politie van Knokke-Heist houdt burgemeester Leopold Lippens in het oog sinds eind vorige maand een man zich valselijk uitgaf voor een agent van Staatsveiligheid en zo de woonplaats van de burgemeester wou achterhalen.

Burgemeester Leopold Lippens (GBL) zelf zegt van niets te weten. 'Politiebewaking? Het is het Brugse parket dat die info verspreidt, ik weet van niets', zegt Lippens. Het Brugse parket zegt evenwel ook 'niet op de hoogte te zijn van politiebewaking voor Lippens'. De burgemeester werkt ook zijn normale agenda af.

Eind vorige maand belde een Nederlandstalige man naar de golfclub Royal Zoute. Hij eiste onmiddellijk de verblijfplaats van Lippens te kennen en gaf zich uit als iemand van de Staatsveiligheid. De golflcub contacteerde daarna de politie. Die houdt sindsdien een oogje in het zeil.

'Maar echt schaduwen doen we de burgemeester niet', laat de politiezone Knokke-Damme weten.

'Er is wel een vorm van toezicht, maar die verhoogde waakzaamheid past ook in het kader van de controleacties die we doen rond de juwelendiefstallen in Knokke-Heist. In de hele buurt wordt er extra gepatrouilleerd. Sinds dat ene telefoontje vernamen we niets meer van de anonieme beller.'

Lippens stond vorig jaar ook verschillende maanden onder bescherming, omdat er toen volgens het Crisiscentrum Binnenlandse Zaken een 'ernstige dreiging' was dat iemand Lippens zou ontvoeren.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio