Bierpruver Tripel nieuw biertje van huisbrouwer

© © Nicole Verstrepen

Huisbrouwer Werner Mertens heeft een nieuw typisch Ekers biertje gebrouwen. Hij doopte het Bierpruver Tripel, naar de bijnaam van de Ekerenaren.

(env)

De Ekerenaren danken hun bijnaam Bierpruvers aan het feit dat er in vroegere tijden nogal wat brouwerijen op Ekers grondgebied gevestigd waren. Die zijn ondertussen allemaal verdwenen, maar met huisbrouwerij De 3 Vaten van Werner Mertens wordt er opnieuw gewerkt aan een Ekerse biercultuur.

'Ik heb niet de ambitie om De Koninck in Antwerpen naar de kroon te steken, maar ik vind het wel fijn om met mijn huisbrouwerij kleinschalig enkele bieren te ontwikkelen en te brouwen', vertelt hij. Zo bracht hij vorig jaar Bremserbier op de markt, op vraag van het comité dat ijvert voor de restauratie van het waardevolle en authentieke Bremserorgel in de Sint-Laurentiuskerk.

De Bierpruver Tripel is een ambachtelijk gebrouwen, ongefilterd en niet gepasteuriseerd bier met een alcoholpercentage van 9procent.

Werner Mertens hoopt de Ekerenaren volgend weekend kennis te laten maken met de Bierpruver Tripel tijdens de jaarlijkse Bierpruverfeesten, wanneer de verjaardag van het standbeeld gevierd wordt en het standbeeld telkens door een andere Ekerse vereniging aangekleed wordt.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio