Volleybal 1ste provinciale

Bolderberg viert provinciale titel met week vertraging met hulp van Tongerlo

HEUSDEN-ZOLDER/LUMMEN - Een week geleden zorgde Hechtel-Eksel nog voor een domper op de verwachte feestvreugde bij Bolderberg, maar afgelopen weekend staken de Noord-Limburgers VCK dan toch een handje toe. Hevoc verloor in Tongerlo en daarmee was Bolderberg kampioen.

‘Het zal voor na Pasen zijn', berustte Eddy Polus een week geleden nog in het lot. Eerste achtervolger Hechtel trok een streep door de Bolderbergse titeldromen en dus zat er voor de spelers van VCKB na hun zege in Dilsen niks anders op dan de rest van de avond te supporteren voor het A-team.

‘Tot plots het nieuws uit Tongerlo binnen sijpelde. Hevoc zou verloren hebben, waardoor wij de titel niet meer konden verliezen', vertelde Polus.

BolderbergB heeft nu 48punten en Hechel-EkselA 41punten op twee speeldagen van het einde.

Dozies Lummen

Dat nieuws betekende ook de start van een heus kampioenenfeest, waarbij de A-ploeg maar al te graag assisteerde. Voor Bolderberg is deze promotie van de B-ploeg - het vroegere Dozies Lummen - alvast een goede zaak, want op die manier wordt de kloof met het A-team in eerste nationale een stuk kleiner.

Terwijl Tongerlo (3-1 tegen Hechtel) en Hoeselt (2-3 in Bocholt) beiden hun match wonnen, viel onderaan het doek voor VTI Hasselt. De Hasselaren verloren met 3-0 in Maaseik en degraderen met Mavo Dilsen naar tweede.

Terwijl bij de vrouwen in tweedeA Tongerlo (één match meer gewonnen) en Peer nog steeds strijden om de titel, kroonde Diepenbeek zich in de B-reeks tot kampioen door concurrent Riemst in eigen huis te verslaan met 0-3.

In de hoogste vrouwenreeks blijft de strijd met nog twee wedstrijden te gaan enorm spannend. Leider Sparvoc beschikt over de beste papieren, maar Eisden volgt op één punt.

Ook DV Hasselt is als nummer drie op vier punten nog niet uitgeschakeld. Dat geldt ook voor Stevoort, dat met nog een match te goed tot op twee punten kan terugkomen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio