spelersbeoordeling club brugge

Sonck doet reputatie eer aan

Sonck doet reputatie eer aan

Foto: © NO BYLINE

Moest het betere vuistwerk uit de mouwen halen op een schot van Daerden. Delfde het onderspit oog in oog met Mbokani.

Ryan Donk 6

Deed zijn werk als rechtsachter. Ontfutselde de bal van Jovanovic en kreeg een open doelkans, maar raakte de bal compleet verkeerd.

Carl Hoefkens 5

Mispakte zich een paar keer ferm aan Mbokani. Lag zo ook aan de basis van de 0-1.

Antolin Alcaraz 7

Kreeg van de Rouches vaak het initiatief aan de bal, iets wat de Paraguayaan niet ligt, maar was de bezem achterin. Verhinderde een late gelijkmaker van De Camargo.

Michael Klukowski 6

Liep plichtsbewust zijn flank af maar zijn voorzetten kwamen nooit aan. Bracht redding op de lijn bij een kopbal van Daerden.

Karel Geraerts 7

Verloor zich voor de rust in zijn ergernis aan het adres van de ref. Zette direct na de rust Sonck op weg naar een strafschop en leverde de voorzet voor de 2-1.

Vadis Odjidja 7

Vierde zijn 21ste verjaardag met een slalom door de Luikse defensie, maar mikte naast. Moeilijk van de bal te zetten en meermaals de stok in de wielen van de Rouches. Had rood kunnen krijgen.

Ivan Perisic 5

Liep veel, maar liep ook veel te vloeken en kende nauwelijks succes in zijn acties.

Jonathan Blondel 7

Stond zoals altijd op scherp en vergoot liters zweet in steun van Odjidja. Hield Defour zo na de rust aan de leiband.

Joseph Akpala 4

Beleefde zijn dagje niet. Niets lukte. Bij de rust vervangen.

Dorge Kouemaha 6

Puffend over het veld dravend voor de rust, vaker glimlachend erna. Scoorde ook de 2-1, zijn elfde en al de vijfde in evenveel matchen.

Wesley Sonck 8

Ingevallen voor Akpala en meteen beslissend. Lokte slim een strafschop uit en zette die zelf feilloos om. Mikte een tweede van de avond op Bolat, tot twee keer toe. Of hoe Sonck zijn reputatie weer alle eer aandeed.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.