Tennis

Ingrid Willems krijgt concurrentie van nieuwe tennisschool bij TC Windekind

Ingrid Willems krijgt concurrentie van nieuwe tennisschool bij TC Windekind

De leerlingen van tennisschool Windekind in Vosselaar. rr

VOSSELAAR - Het moet een primeur zijn in het wereldje: TC Windekind uit Vosselaar beschikt sinds dit jaar over twee tennisscholen. Oudgediende Ingrid Willems kreeg er concurrentie bij van de Windekind Sports Tennis Academy, maar ziet daar geen graten in.

Al 27 jaar is Ingrid Willems als trainster bij Windekind aan de slag. In 2005 schoot haar tennisschool officieel uit de startblokken, hoewel ze die al jarenlang runde. Ze combineerde het jarenlang met een eigen spelerscarrière, maar die heeft ze noodgedwongen stopgezet.

'Na mijn profcarrière ben ik tornooien blijven spelen, maar in 2008 ben ik moeten stoppen door een schouderblessure', vertelt de 52-jarige Willems.

'Daarom geef ik alleen nog maar les op de tennisschool. Uiteraard is het jammer dat ik moest stoppen, maar ik geniet van mijn fulltime job als trainster.'

Met al haar ervaring - ze speelde ooit Fed Cup en reisde door Europa en Amerika - is Willems de geschikte persoon om de jonge garde op te leiden.

'Ik train ook volwassenen, maar ik werk graag met de jeugd en ben altijd blij als ik jonge spelertjes iets kan bijbrengen', zegt Willems.

'Het voorbije jaar zijn er weer bijgekomen, ik heb nu zo'n 60 kinderen onder mijn hoede. Ze starten ook steeds vroeger met tennissen. De VTV moedigt dat aan, dus moeten wij volgen. Zo geef ik les aan een kleuter van 3,5 jaar. Tijden veranderen, ik was tien toen ik begon te tennissen.'

Concurrentie

Sinds dit jaar beschikt TC Windekind zowaar over een tweede tennisschool. De Windekind Sports Tennis Academy is een initiatief van Hanneke Scheelen en Ivan Lenaerts, twee jongere instructeurs.

'We gebruiken dezelfde terreinen, maar de twee scholen staan los van elkaar, wij werken niet samen', zegt Wim Deman, die de levenspartner van Willems is en instaat voor het papierwerk. 'Wij zijn meer recreatief ingesteld, terwijl de nieuwe school heel competitiegericht is.'

'Ik heb ook de indruk dat ze de bekendheid van Ingrid misbruiken om reclame te maken. De namen van de twee scholen lijken op elkaar, sommige mensen hebben zich al voor de verkeerde school ingeschreven.'

Voor Willems zelf maakt het weinig uit. 'Belangrijk is dat jongeren met plezier naar de club komen', besluit ze.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio