'Place m'as-tu vu' wordt Piazza

'Place m'as-tu vu' wordt Piazza

De terrassen op het Albertplein openen op 19 juli.nmi Foto: © NMB Norbert Minne

KNOKKE-HEIST - Arbeiders zijn volop aan de slag om op een deel van het Albertplein, beter bekend als 'Place m'as-tu vu' een nieuw terras te plaatsen. Het plein moet zo een stukje van zijn grandeur van vroeger terugkrijgen.

Toen het laatste terras op het Albertplein verdween, ging de gemeente op zoek naar een oplossing om het plein in het Zoute een nieuw elan te geven. Een halve eeuw geleden waren immers alle ogen gericht op het gekende plein in het chique Knokke. Heel wat bekende namen en artiesten kwamen er verpozen, maar nu heeft een plein zijn charmes grotendeels verloren.

Omdat het een stuk van zijn eigenheid heeft verloren, schreef het gemeentebestuur een concessie uit waar iedere horecazaak in de kustgemeente kon deelnemen. De uitbaters van Traiteur Cardinal, restaurant Jardin Tropical en de Yssis - Café du Nord & Brasserie Falstaff sloegen de handen in elkaar en dienden een project in dat voldeed aan de opgelegde eisen.

Volgens de nieuwe concessionarissen blijft met de nieuwe benaming Piazza het nostalgische van Place m'as-tu vu gehandhaafd zowel als een vertrouwd trefpunt als een eigentijds icoon in de kustgemeente.

'Bij de bepaling van het concept en de inrichting houden wij uitdrukkelijk aan een aantal doelstellingen waarbij de bekendheid en herkenbaarheid van het Albertplein opnieuw op de kaart wordt gezet. De typische rood-witte accenten die eigen zijn aan het Zoute moeten een meerwaarde creëren. Het is de bedoeling om Piazza het hele jaar door te exploiteren . De terrassen blijven ook doorlopend open zonder sluitingsperiode', zegt Chris Muylle van Traiteur Cardinal.

De opening is gepland op 19juli.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio