Ieper krijgt stadsbus

IEPER - Er komt eindelijk een stadsbus in Ieper. Daar was al langer vraag naar door het stadsbestuur, maar nu heeft De Lijn eindelijk toegezegd en is er een princiepsakkoord tussen de vervoersmaatschappij en de stad Ieper.

Burgemeester Luc Dehaene: ‘We zijn directeur Luc Deman van De Lijn West-Vlaanderen bijzonder dankbaar dat hij middelen heeft vrijgemaakt voor dit belangrijk project. Het stadsbusje zal voor het eerst rijden in december, wanneer een nieuwe uurregeling van De Lijn in voege treedt. Dan is het ook net de periode van de Ieperse kerstactie en de kerstmarkt, een ideaal moment om promotie te voeren voor de stadsbus.'

In een lus

Er zal geprobeerd worden om het busje om het kwartier in een lus te laten rijden. Het traject loopt van het station via de Oudstrijderslaan naar de randparking die er komt aan de Rijselsepoort. Van daaruit gaat de bus via de Rijselstraat naar de halte aan de Sint-Pieterskerk en zo via de Grote Markt en de Neermarkt naar het Vandenpeereboomplein en via de Elverdingestraat (met de randparking van het Minneplein) terug naar het station.

De kostprijs van een ticket is nog niet vastgelegd, maar zal deels door de stad Ieper gedragen worden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio