Nieuwe podiumwagen van Retie ziet eruit als echt podium

Nieuwe podiumwagen van Retie ziet eruit als echt podium

De nieuwe podiumwagen van Retie is een staaltje van eigentijds design en moderne techniek. Foto: ema

RETIE - De nieuwe podiumwagen van Retie lijkt wel een echt festivalpodium.

'Met pijn in het hart neemt de gemeente afscheid van de oude maar toch wel pittoreske kiosk', zo laat het gemeentebestuur van Retie weten in een persbericht. Meer dan halve eeuw heeft de oude kiosk dienst gedaan voor tal van burgemeesertoespraken, kermissen, ceremonies en concerten in het dorp. Maar na vijftig jaar was het ding echt wel versleten en eigenlijk ook niet meer honderd procent veilig.

Met de nieuwe podiumwagen, die zo'n 75.000 euro kostte, haalt Retie nu een staaltje van eigentijds design en moderne techniek in huis. In een tot twee uur kan de constructie worden opgesteld. Als alles is opengeklapt en opgehangen, ziet de wagen eruit als een volwaardig podium: met een gebogen dakvorm en een oppervlakte van maar liefst 55 vierkante meter. De vloer meet 8,75 bij 6,30 meter. Indien nodig kan er vooraan zelfs nog een stuk bij aangebouwd worden.

Het nieuwe 'mobiele podium' is onder meer bedoeld voor officiële evenementen van de gemeente, maar ook lokale verenigingen kunnen er gebruik van maken voor muziekoptredens, toneelvoorstellingen en prijsuitreikingen. Het nieuwe snufje zal voor het eerst gebruikt worden op 12 en 13 mei op Schoonbroekkermis, voor Schoonbroek Leeft.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio