Primeur: Brugse florist verkoopt blauwe orchidee

Primeur: Brugse florist verkoopt blauwe orchidee

Foto: © michel vanneuville

BRUGGE - De Brugse florist Lieven Declercq pakt uit met een heuse primeur. Hij verkoopt een blauwe orchidee in zijn bloemenzaak.

De 32-jarige florist Lieven Declercq gaat regelmatig op zoek naar nieuwigheden. Zo wil hij binnenkort een blauw-zwart bruidsboeket lanceren voor echte Club Brugge-fans die in het huwelijk treden. Het boeket zal dan bestaan uit zwarte en blauwe rozen. Die zwarte rozen zijn niet zo gemakkelijk te vinden op de markt, maar toch wil Lieven de uitdaging aangaan. Hij krijgt immers regelmatig een dergelijke vraag van blauw-zwart-fans. 'Ik zal deze primeur voorstellen op de eerstvolgende huwelijksbeurs in Brugge', klinkt het.

Ook nu pakt Lieven Declercq uit met een nationale primeur. Hij verkoopt dezer dagen in zijn zaak Fine Fleur aan de Gistelsesteenweg de blauwe orchidee Phaelenopsis. 'Deze blauwe orchidee werd nog niet eerder in ons land verkocht. Ik ben volgens de kweker in Nederland zijn eerste klant. Het is een orchidee die slechts op kleine schaal gekweekt wordt, waardoor de plant ook iets duurder is. Het gaat hier voor alle duidelijkheid niet over een gespoten of geverfde orchidee, maar over een orchidee die in de groeifase blauwe inkt toegevoegd kreeg', vertelt florist Lieven Declercq, die intussen al in enkele uren tijd zeven blauwe orchideeën verkocht heeft. Een succes dus.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio