Zelfs Stella op bierfestival Zythos in Leuven

LEUVEN - De negende editie van Zythos, het grootste bierproeffestival in de Benelux, vindt op 28 en 29 april plaats in de Brabanthal in Leuven. AB InBev is voor het eerst present.

De vorige edities van het festival vonden plaats door in Sint-Niklaas, maar wegens plaatsgebrek moest men uitwijken. ‘In de Brabanthal kunnen 23 brouwers meer aanwezig zijn dan in Sint-Niklaas. De helft van alle aanwezige brouwers heeft aangekondigd een nieuw bier te zullen presenteren. Vorig jaar kregen we ongeveer 10.000 bezoekers over de vloer. Dit jaar mikken we op 15.000', zegt organisator Yannick de Cocquéau. Zythos is een initiatief van de gelijknamige federatie van bierproeversverenigingen. De toegang voor het festival is gratis en alle dranken kosten 1,40 euro voor 15 cl.

Schilderijen

Naar aanleiding van dit festival zet Leuven heel wat initiatieven op touw. Zo serveren negen restaurants speciale biergerechten, organiseert Toerisme Leuven bierwandelingen doorheen de stad en AB InBev rondleidingen in de brouwerij. Museum M presenteert een tentoonstelling rond het thema bier en voeding in schilderijen en tien Leuvense hotels bieden een speciaal bierarrangement aan voor dit weekend.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio