Ook in Kessel-Lo voortaan liever traag

Zone 30 op punt gesteld en uitgebreid

Zone 30 op punt gesteld en uitgebreid

Op de Koning Albertlaan in Kessel-Lo kan je al niet meer naast de wegmarkering kijken.cbl Foto: © cbl

LEUVEN / KESSEL-LO - De zone 30 die al goed een jaar van toepassing is in de Leuvense binnenstad, wordt uitgebreid naar Kessel-Lo. Ook komen er extra wegmarkeringen.

Zeggen dat u niet wist dat u zich in een zone 30 had begeven, wordt hoe langer hoe moeilijker. Naast oplichtende verkeersborden heeft het Leuvense stadsbestuur op de belangrijkste invalswegen naar de binnenstad spierwitte en uit de kluiten gewassen wegmarkeringen aangebracht. De technische dienst kreeg hiervoor op de hoek van de Frederik Lintsstraat en de ring alvast de hulp van schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets (SP.A) en schepen van Ruimtelijke Ordening Carl Devlies (CD&V).

Goed opgevolgd

'Het is nu ongeveer een jaar en twee maanden geleden dat we maximumsnelheid in Leuven teruggevoerd hebben naar 30 km per uur. De evaluatie is positief. Globaal gezien kunnen we stellen dat zowel de inwoners als de mensen in het verkeer de lagere snelheid als aangenaam ervaren. De borden die je aan het raam kan plakken om autobestuurders aan te manen zich aan de maximumsnelheid te houden, worden door de bewoners massaal opgehaald.'

Uit cijfers van de Leuvense politie blijkt dat amper een fractie van de weggebruikers zich niet aan de maximumsnelheid houdt. 'Er zijn drie straten die problematisch blijven, namelijk de Naamsestraat, de Tervuursestraat en Monseigneur Van Waeyenberghlaan. Het gaat hier om hellende straten waar je bergaf al snel aan 30 km per uur zit', zegt Robbeets.

Versnipperd

In een volgende beweging wordt de zone 30 uitgebreid naar deelgemeente Kessel-Lo. De wegmarkeringen aan het begin van de Koning Albertlaan zijn daar nu al getuige van. 'In grote lijnen gaat het om het gebied tussen de Tiense- en Diestsesteenweg tot aan de Heidebergstraat. Daar was het echt nodig omdat het gebied zo versnipperd is. Einde volgende maand zou die zone van Kessel-Lo afgewerkt moeten zijn moeten zijn. Op termijn en systematisch pakken we de rest van Kessel-Lo en de andere deelgemeentes Heverlee, Wilsele en Wijgmaal ook aan', zegt Robbeets.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio