Paarden springen voor het goede doel

Paarden springen voor het goede doel

Kiwanis Herentals mocht al heel wat cheques uitschrijven.mph Foto: © mph

HERENTALS/GROBBENDONK - De leden van Kiwanis Herentals hebben cheques uitgedeeld aan afgevaardigden van organisaties die door de serviceclub worden gesteund.

De schenking gebeurde traditioneel aan de vooravond van de driedaagse jumping die Kiwanis Kempenkring Herentals jaarlijks en nu al voor de 14de maal voor het goede doel organiseert.

'In totaal verdelen we elk jaar zo'n 36.000 euro', weet Achilles Somers. 'Vette cheques van 5.000 euro waren er dit jaar voor de G-judoclub Mori-no-okoto, voor de vzw (W)Onderweg, een organisatie die werkt met autisten, voor de werkplaats voor autisten 't Werk en voor de vzw De Dorpel, die strijdt tegen armoede.'

Voor anderen lag een kleiner bedrag klaar. Voor de beoordelingscommissie van Kiwanis Kempenkring Herentals is het vooral belangrijk dat de organisaties die ze steunen ook jonge mensen in hun doelgroep hebben.

'We zijn uiteraard onze sponsors en het publiek zeer dankbaar want zonder hen kunnen we dit niet doen', zegt Somers.

De editie 2012 van de jumping vindt plaats op 1, 2 en 3 juni, zoals steeds op de terreinen achter het Aldhem hotel, tussen Veha en Kerkstoel aan de Industrieweg in Grobbendonk. 'We verwachten tijdens deze drie dagen opnieuw 800 paarden en het bijzondere dit jaar is dat we de Beker voor Junioren mogen organiseren', gaat Somers verder.

Op vrijdag is er de traditionele buffetavond, de zaterdag wordt afgesloten met de Horse Party, op zondag is er het lunchbuffet.

Reserveren is verplicht en kan enkel via Herman Adriaensens op nummer 014-26.64.23 of via herman.adriaensens@skynet.be.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio