'Ik voel alleen verdriet, de woede zal wel komen'

'Ik voel alleen verdriet, de woede zal wel komen'

Foto: © Walter Saenen

Een 26-jarige jongeman die in de cel zit, blijft halsstarrig ontkennen dat hij afgelopen weekend in Antwerpen een moeder van twee kinderen heeft doodgereden. Erg pijnlijk voor het getroffen gezin.'Ik voel alleen maar verdriet, de woede zal later nog wel komen', zegt de bekende Antwerpse basketcoach Dirk Van Son die het voorbije weekend zijn vrouw verloor bij een aanrijding. De 47-jarige Arlette Van Laer wilde met haar fiets in Hoboken de straat oversteken toen een voorbijstekende wagen haar tegen hoge snelheid aanreed. Enkele uren later overleed ze in het ziekenhuis. De vrouw laat twee kinderen na, Lynn (18) en Nicky (16).

De 26-jarige bestuurder die het ongeval veroorzaakte, pleegde vluchtmisdrijf. De man kon echter in de loop van zaterdag worden gevat, doordat zijn nummerplaat achterbleef op de plaats van het ongeval. Drie getuigen hebben de man intussen herkend, maar die bleef zelf ontkennen.

Vlak na de feiten belde de man nog de politie op met de smoes dat zijn auto gestolen was. De wagen werd uiteindelijk op enkele honderden meters van de feiten teruggevonden. De eigenaar blijft voorlopig aangehouden.

'Ik ben vandaag even gaan kijken naar de plaats waar het gebeurd is', zei Van Son gisteren. 'Onbeschrijfelijk, maar ik wilde het zien. Mijn twee dochters zullen hun moeder nooit meer terugzien, dat is de harde waarheid. Het is zo onrechtvaardig. God heeft dit keer de verkeerde meegenomen. Mijn vrouw deed altijd alles volgens de regels, ze was zelf altijd zo voorzichtig.' Van Son, die volgend jaar 20 jaar gehuwd zou zijn, kon de voorbije dagen rekenen op heel wat steun van familie, vrienden en collega's. 'Dat geeft een heel warm gevoel', vertelt hij. 'Ik krijg er alleen mijn vrouw niet mee terug. Het blijft zwaar als je 's ochtends opstaat en plots weer merkt dat je alleen in bed ligt. Dan besef je: ze komt nooit meer terug. Dat doet pijn.'

Arlette Van Laer wordt vrijdag om 11 uur begraven op het Schoonselhof in Wilrijk .

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees