Geen stunt tegen trefzekere bezoekers

Geen stunt tegen trefzekere bezoekers

De schrik slaat Bernard Jageneau (links) om het hart als die dekselse Majid Sbaa de bal wil. Romain Eyckens
Foto: © Eyckens Romain(REM)

TONGEREN - Onbetong Tongeren heeft thuis niet kunnen stunten tegen Jambes. Daarvoor bleken de Limburgers te onmondig voor doel en stuitten zij op een sterk technisch onderlegd Jambes met vooral een ongrijpbare Sbaa.Tongeren 4 - Jambes 13

Corswarem, Mercken en Thijs ontbraken en zo moest trainer Jageneau mee het strijdperk in. Een mooi driehoekje met Putzeis als afwerker beloofde veel moois voor de thuisploeg, maar al snel werd duidelijk dat de snelle balwisselingen van de bezoekers hen kopzorgen baarden.

Een vrijstaande Hadim hoefde bij de tweede paal maar binnen te leggen en enkele minuten later zette een ingestudeerd nummertje bij een vrije trap iedereen van Onbetong op het verkeerde been, doelman Croughs incluis.

De bezoekers voerden de druk op en liepen nog dezelfde minuut verder uit. Uitblinker Sbaa was de afwerker. Bezoekende doelman André wilde er toch even de spanning in houden toen hij het leer loste en kapitein Putzeis de aansluitingstreffer op een schoteltje aanbood, maar ook nu was de hoop van korte duur.

De ongrijpbare Sbaa liet de thuisploeg alle kleuren van de regenboog zien. En bij een 2-5 stand moest doelman Croughs nog een redding uit zijn mouw schudden op een poging van diezelfde Sbaa. Anders had de wedstrijd al na 11' een beslissende wending genomen.

Tongeren herschikte na een time-out de troepen en ging sneller storen. Op het ogenblik dat zij beter in de wedstrijd kwamen, haalde scheidsrechter Jandrin zich alle banbliksems van het thuispubliek op de hals toen hij Putzeis een tweede keer geel toonde en daarna Mwemwe een tien meter liet hernemen. Beide evenwel gepareerd door doelman Croughs.

De thuisploeg begon de tweede periode (3-6) met goede intenties, maar deze werden al snel gefnuikt door alweer Sbaa. Bij elke tegenprik toonde Jambes zich erg trefzeker. Aan de overzijde probeerden Clerinx en Jans wel een gaatje te vinden, maar konden niet besluiten. Croughs probeerde het nog als vliegende doelman, maar ook dat bracht weinig soelaas. De eindstand was wel overdreven, maar Jambes toonde zich alvast een te duchten kandidaat voor de titel.

Doelpunten: 3' Purzeis 1-0; 4' Hadim 1-1; 6' Mwemwe 1-2; 6' Sbaa 1-3; 8' Putzeis 2-3; 9' Sbaa 2-4; 11' Bouzrouti 2-5; 18'Clerinx 3-5; 20' Sbaa 3-6; 22' Sbaa 3-7; 25' Sbaa 3-8; 27' Mwemwe 3-9; 29' Schoefs 4-9; 30' Bounsack 4-10; 32' Sbaa 4-11; 33' Bouzrouti 4-12; 36' André 4-13.

Onbetong: Croughs, Putzeis, Clerinx, Tilkin, Jans, Schoefs, Claesen, Jageneau, Vos, Moresi.Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio