Grootste ondergrondse parkeergarage Benelux

GENT - Op maandag 13 december wordt de nieuwe ondergrondse parking station Gent-Sint-Pieters geopend voor treinreizigers. Het complex is de grootste ondergrondse parking van de Benelux.

De parkeergarage biedt plaats aan 2.700 auto's en is elke dag van het jaar 24 op 24 uur open. Voorlopig wordt enkel niveau -1 opengesteld, maar geleidelijk aan openen ook de andere niveau's. De in- en uitrit van de parking bevindt zich in de Sint-Denijslaan. Via de R4 is er een rechtstreekse afslag, de Valentin Vaerewyckweg, naar de parking. Vanuit het stadscentrum is de parking via de Snepkaai, Maurice Dupuislaan en Sint-Denijslaan bereikbaar.

De ondergrondse parking is alleen toegankelijk met een parkeerbadge of -ticket. Die badge kost eenmalig 10 euro en kan worden aangevraagd aan de loketten van het station.

Reizigers met een treinkaart kunnen genieten van een voordelig parkeerabonnement. Een filiaal van de NMBS-Holding, B-Parking, zal de parkeergarage uitbaten. De parkeertarieven zijn terug te vinden op www.b-parking.be. Betalen moet overigens vanaf 16 december, de eerste drie openingsdagen zijn gratis.

Uit onderzoek blijkt dat 9,13 procent van de pendelaars met de auto naar het station Gent-Sint-Pieters komt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio