Boek met cd verzamelt bekende kinderliedjes

Trui Chielens illustreert 'Ozewieze Watte'

Trui Chielens illustreert 'Ozewieze Watte'

Trui Chielens toont met trots haar allereerste boek. pli Foto: © Piet Lesage

POPERINGE - Trui Chielens is afgestudeerd als Master Illustratie aan Sint-Lucas in Gent. Zopas is het eerste boek uit dat zij geïllustreerd heeft: 'Ozewieze Watte'.

Ozewieze Watte, het allereerste boek mét cd van illustratrice Trui Chielens, verzamelt 17 bekende kinderliedjes, herontdekt en ingezongen door het kinderkoor van de Vlaamse opera. Het gaat om echte klassiekers als Ozewiezewoze, Al die willen te kaapren varen, Hoedje van papier, Moriaantje, Broeder Jacob en vele andere.

Trui Chielens: 'Bij elk liedje staan er boeiende en leuke weetjes over de geschiedenis en de achtergrond van de liedjes. Wist je bijvoorbeeld dat witte en zwarte zwanen niet naar Engeland zwemmen of dat Kortjakje helemaal geen ziek meisje is dat elke week naar de kerk gaat? Zo heeft Ozewiezewoze ook echt een betekenis en is dat niet zomaar in een brabbeltaaltje geschreven.'

Tekenwedstrijden

In haar jonge jeugdjaren was Trui vooral op muziek gefocust. Pas in het middelbaar is ze beginnen tekenen. Dat haar lief grafische vormgeving heeft gestudeerd, heeft ook wel zijn invloed gehad.

Als illustratrice heeft Trui aan diverse tekenwedstrijden deelgenomen. Ze won de wedstrijd van de Vlaamse Illustratorenclub en werd zo ontdekt door uitgeverij Lannoo.

Aan de hand van de liedjesteksten en de achtergrondweetjes heeft ze haar tekeningen gemaakt: 'Eerst waren het wat schetsen als eerste ideetjes, waarna al vlug de definitieve ingekleurde tekeningen volgden. Eens ik een idee heb dat ik goed vind, gaat het allemaal heel vlug!'

O ja, Trui's bekende vader Wim Chielens heeft zijn dochter niet geholpen bij deze opdracht, want tekenen is niet meteen aan hem besteed.

Ozewieze Watte werd uitgegeven door Lannoo en kost 18,99 euro.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio