Nieuwkomer Bakenga heeft iets van Lukaku

Nieuwkomer Bakenga heeft iets van Lukaku

Foto: Photo News

Club stelde zijn laatste winteraankoop voor. En hoewel Mushaga Bakenga -alias Musha- een heel ander type is, doet de Noorse aanvaller denken aan rastalent Romelu Lukaku. Bij de jeugd waren vijftig goals in een seizoen geen uitzondering. Zijn naam viel bij Manchester City en Bayern München en op zijn vijftiende mocht hij zelfs gaan testen bij Chelsea.

Hij was 17 toen hij debuteerde bij Rosenborg en bijna maakte hij toen het doelpunt dat de titel opleverde (zie Lukaku in de testmatchen van Standard). Afgelopen seizoen potte hij er 12. En niet onbelangrijk: hoewel hij pas 19 is, verkoopt hij geen dwaze praat.

'Musha heeft drie grote kwaliteiten', vindt general manager Vincent Mannaert. 'Hij is explosief. De sprongkracht bij zijn medische testen had Joost Desender (fysical trainer, nvdr.) bijvoorbeeld nog nooit gezien. Hij heeft scorend vermogen én is mentaal sterk. Je merkt in de gesprekken dat hij geen gast is van 19, hij staat in het leven. Toen we met zijn ploegmaat Henriksen onderhandelden en die met de minuut bleker en bleker werd en finaal zei dat hij er nog niet klaar voor was, zei Musha meteen: Maar ik wel! Negentig procent had dan ook de boel afgewacht.'

Lees het volledige artikel in Het Nieuwsblad van donderdag 2 februari.

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.