'12 Uren Festival' met mooie affiche

Familiaal festival voor het goede doel

Familiaal festival voor het goede doel

Leen De Wachter en Bart Verswyvel hebben een mooie affiche. Audrey staat vooraan links. lvl Foto: © lvl

RANST - Op 26 mei treden onder anderen De Romeo's, Petra, Tony Cabana en Ian Thomas op op de Moervelden in Ranst. Op een familiaal feest voor het goede doel.

Twee jaar geleden organiseerde een meevoelende moeder een benefiet voor leukemiepatiëntje Amber, dat een jaar later overleed. Het feest was een groot succes. Nu ligt diezelfde moeder aan de basis van het 12Uren Festival.

'Ik doe het omdat mensen het mij blijven vragen', zegt Leen De Wachter. 'Zelf heb ik lang getwijfeld. Het is een enorm werk, zelfs al heb je enkele goeie medewerkers. Daarom doe ik het nu samen met Bart Verswyvel, een dj uit de buurt. Het wordt opnieuw een openluchtfestival op de Moervelden aan de Bistweg', kondigt Leen aan. 'We boekten al De Romeo's, Petra, Tony Cabana, Ronny Lee, Bobby Vinny, Skipping Bail, Lemon-8, Stiletto en Ian Thomas. Wie de achterzijde van de flyer volledig invult en op het festival afgeeft, maakt kans op een meet & greet met Ian Thomas.'

Drie goede werken

Voor kinderen zijn er springkastelen, kermismolens, grime en clowns.

De opbrengst gaat naar drie goede werken: de kleine Audrey Van Bergen, de instelling Zevenbergen en de Sint-Luciaschool die elektronische schoolborden wil aanschaffen.

Audrey Van Bergen (5) is een nichtje van Amber. Ze lijdt aan pneumokokkensepsis, een bacterie die in haar lichaampje een bloedvergiftiging veroorzaakt. Toen ze drie was, bracht haar moeder haar met hoge koorts naar het ziekenhuis waar werd vastgesteld dat haar vingers en voeten aan het afsterven waren. In allerijl werden de handjes en de beide onderbenen geamputeerd.

Audrey heeft nu beenprothesen en heeft zich goed aan haar situatie aangepast. 'Ze is een vechter', zegt haar mama Elfie Smeysmans. 'Ze loopt wat moeilijker dan andere kindjes, maar ze trekt haar plan ook zonder handen. Ze is nooit moeilijk en gaat geen inspanning uit de weg. Maar de medische kosten wegen zwaar. Ik ben Leen en Bart dankbaar dat ze bijspringen.'

www.leens-events.beCorrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio