Alle Bruggelingen opnieuw uitgenodigd op nieuwjaarsdrink

Gratis bussen naar Brugge voor eindejaarskoopjes

Gratis bussen naar Brugge voor eindejaarskoopjes

Deze feestperiode neem je het best de bus naar het stadscentrum.Michel Vanneuville Foto: © michel vanneuville

BRUGGE - Wie kerstinkopen wil gaan doen in Brugge, kan in de aanloop naar de eindejaarsperiode gratis met de bus van en naar het centrum rijden. En op 2 januari zijn alle Bruggelingen uitgenodigd voor een nieuwjaarsdrink.

Wie de komende weekends (11 en 12 december, 18 en 19 december) of in de periode rond Kerst (23, 24 en 26 december) naar Brugge wil om te gaan shoppen, neemt het best de bus. Op die dagen zijn de bussen in Brugge en een deel van de omliggende gemeenten (Beernem, Damme, Zuienkerke, Zedelgem, Jabbeke, Ruddervoorde) gratis.

'We willen mensen op een duurzame manier naar het stadscentrum krijgen en het drukke autoverkeer indijken', zegt de Brugse burgemeester Patrick Moenaert (CD&V). 'Het is de ideale oplossing: zo hoef je geen parkeerplaats te zoeken en je bent in een oogwenk in de binnenstad, ook vanuit de deelgemeentes. Of mensen kunnen hun auto op de gratis randparkings zetten en van daaruit een gratis bus nemen. Ook de hele nieuwjaarsnacht zullen er trouwens gratis bussen rondrijden in Brugge.'

Brugge zingt

Die nieuwjaarsnacht wordt trouwens traditiegetrouw om 22.45 uur ingezet met 'Brugge Zingt', het grote meezingfeest dat vorig jaar tussen de 8.000 en 9.000 toeschouwers naar 't Zand lokte. Klokslag middernacht volgt dan een groots vuurwerk, met daarna nog meer meezingmuziek tot 1.30 uur.

Wie een geheugensteuntje kan gebruiken om alle klassiekers mee te brullen, kan één van de zangkrantjes inkijken die op 80.000 exemplaren zullen worden bedeeld in alle brievenbussen in Brugge en directe omgeving.

Aperitief

'Op 2 januari zijn alle Bruggelingen ook weer uitgenodigd voor een nieuwjaarsdrink op de Burg', zegt Moenaert. 'Tussen 11.30 en 12.30 uur houden we daar een receptie.'

Op 18 december is de politie nadrukkelijk in het uitgaanskwartier aanwezig om preventieve alcoholtests af te nemen. Wie een negatieve (en dus 'veilige') ademtest aflegt, krijgt die dag een pakket met allerlei gadgets.

www.bruggefeest.be www.dus.to www.bruggefeest.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio