Onduidelijkheid over toekomst van Brugse rockband

Red Zebra gooit zanger Peter Slabbynck buiten

Red Zebra gooit zanger Peter Slabbynck buiten

Foto: © michel vanneuville

BRUGGE - Red Zebra is niet meer. Vier van de vijf groepsleden hebben de samenwerking met Peter Slabbynck stopgezet. Wat er nu zal gebeuren, is onduidelijk.

Uitgerekend op het moment dat Red Zebra dankzij het internet regelmatig uitgenodigd werd om in het buitenland te gaan spelen, hebben vier van de vijf leden besloten om de samenwerking met zanger en tekstschrijver Peter Slabbynck stop te zetten.

Dat nieuws werd gisteren via de site en via de MySpace van de groep wereldkundig gemaakt. In een reactie verklaart een aangeslagen gitarist Geert Maertens dat het 'om persoonlijke redenen niet langer mogelijk was om met Peter door te gaan'.

Fuifnummer

In de jaren tachtig was Slabbynck al eens een tijdje zanger-af van de bekendste rockgroep die Brugge ooit voortgebracht heeft en met I can't live in a living room een all-time fuifklassieker scoorde. Red Zebra ging toen een tijdje verder met Patrick Provoost als zanger.

Begin jaren negentig sloten de rangen zich opnieuw, maar nu zegt Maertens dat 'alle bruggen opgeblazen zijn. Definitief'.

Hoe het nu verder moet, is hoogst onduidelijk. De vier overgebleven ex Red Zebra-leden zijn van plan om samen muziek te blijven maken, maar onder welke naam en al dan niet met een nieuwe zanger of zangeres, is vooralsnog onduidelijk.

'Er ligt een hoop nieuw materiaal op de schappen. Ik denk alles bij elkaar zo'n dertig nummers. Vooralsnog zonder teksten', aldus Maertens, die alles eerst nog wat wil laten bezinken. 'De beslissing om Peter uit de groep te zetten, valt ons allen zeer zwaar, maar we konden echt geen andere kant op. En nu dringt zich, gezien de voorbije emotionele dagen, een rustperiode op.'

Peter Slabbynck zelf was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio