Niels Vanderaerden in millimeterspurt

WIELRENNEN JUNIOREN PK IN PEER Jamie Hermans wordt vijfde en pakt kampioenentrui bij de tweedejaars

Podium tweedejaars (vlnr): Amaury Capiot, Jamie Herremans en Maxim Panis. Yorick Jansens Foto: © Yorick Jansens

PEER - Veel twijfel op de aangezichten na de spurt om de zege tussen Niels Vanderaerden en Alexander Geuens. De fotofinish moest uitsluitsel brengen en duidde Niels Vanderaerden aan als de nieuwe kampioen. Jamie Hermans, werd kampioen bij de tweedejaars. Ann Reyskens

De wedstrijd ontplofte in de eerste ronde met een demarrage van Bram Cox. Pieter Kessen hield hem even gezelschap en liet zich dan afzakken. In de derde van de veertien af te leggen ronden ontstond een kopgroep van negen renners: Bram Cox, Jamie Herremans, Birger Vandael, Alexander Geuens, Bram Maes, Brecht Schepmans, Andy Stevens, Joren Thomas en Niels Vanderaerden die in laatste instantie bij de vluchters kwam.

Bij de leiders werd het een zware afvallingswedstrijd. Het liedje van de tien kleine negertjes die uiteindelijk nog met vijf aan de leiding overbleven, was hier van toepassing. In de achtergrond maakten Rob Carmans, Maxim Panis, Jordi Theunissen, Amaury Capiot, Joachim Vanreyten, Mathias Demandt, Birger Vandael en Seppe Van den Broek jacht op de leiders.

‘Tien ik vernam dat Joachim Vanreyten met een hele groep renners jacht op ons maakte, trok ik eens goed door. Ik moest voorkomen dat Alexander Geuens met Joachim Vanreyten een ploegmakker kreeg zodat ik het zeer moeilijk zou krijgen in de eindstrijd van dit kampioenschap', aldus kampioen Niels Vanderaerden.

De achtervolgers slaagden dan ook niet in hun opzet om bij de leiders te geraken. Een fel uitgedunde kopgroep, herleid tot vijf renners, waarvan vier eerstejaars, maakten zich klaar voor de eindspurt om de zege. Onderweg kreeg de nieuwe Limburger Jamie Hermans te horen dat hij de nieuwe Limburgse kampioen bij de tweedejaar was.

De sprint werd van ver ingezet door Vanderaerden. Alexander Geuens, die moest uitwijken voor Andy Stevens, kwam enkele millimeters tekort om Niels Vanderaerden van de zege te houden. Andy Stevens werd derde. Brecht Schepmans vierde en Jamie Hermans vijfde en kampioen bij de tweedejaars.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio