Bewoner betrapt inbrekers op heterdaad en krijgt slaag

Bewoner betrapt inbrekers op heterdaad en krijgt slaag
RUISELEDE - Tom De Ruyck betrapte in de nacht van dinsdag op woensdag twee inbrekers in zijn woning. De man ging één van de daders te lijf, maar kreeg zelf ook slaag van diens kompaan. De inbrekers konden ontkomen met een som geld.

Tom De Ruyck betrapte in de nacht van dinsdag op woensdag twee inbrekers in zijn woning. De man ging één van de daders te lijf, maar kreeg zelf ook slaag van diens kompaan. De inbrekers konden ontkomen met een som geld.

Tom De Ruyck (29, foto) en Maria Vandoorne wonen al zo'n zes maanden in een huurwoning langs de landelijke Bosdreef op de grens van Ruiselede en Aalter. Tom is zelfstandig en bezoekt met een mobiele frituur evenementen en feesten.

'Ik was tot laat bezig geweest met mijn boekhouding en lag nog maar net in bed, toen ik rond 2.40 uur de hond van de buren hoorde blaffen. Eerst schonk ik daar geen aandacht aan, maar even later hoorde ik twee serieuze bonken,' vertelt Tom.

De Ruyck rende de trap af en hoorde lawaai in de keuken. 'De deur stond op een kier en ik zag hoe een kerel de kasten aan het doorzoeken was.'

Tom, die nog aan gevechtsport deed, aarzelde niet, gooide de deur open, greep de kerel vast en diende hem enkele rake klappen toe. 'Terwijl ik de kerel in bedwang hield, wilde ik met mijn gsm de politie bellen. Maar ik had niet gezien dat er zich nog een tweede kerel in de keuken bevond. Die liep eerst naar buiten, maar keerde even later terug en gaf mij een harde klap in mijn nek.'

De Ruyck moest de man die hij vast had loslaten, waarop de twee op de vlucht sloegen. Maar intussen hadden ze wel al de hand op een fikse som geld kunnen leggen.

Lange paardenstaart

Volgens De Ruyck spraken de twee Frans. 'De ene leek van het zigeunertype, met lang gitzwart haar in een gevlochten paardenstaart. Eén van de twee daders moet gewond zijn geraakt door de klappen die ik uitdeelde, want hij liet bloedsporen na.'

De Ruyck prijst zich gelukkig dat zijn vrouw die nacht niet thuis was. 'Maria is zwanger en was voor controle in het ziekenhuis gebleven.'

Zelf raakte Tom De Ruyck lichtgewond bij de schermutseling. Achteraf bleek dat de daders de deur van de bergruimte aan de zijkant van de woning met een schroevendraaier hadden geforceerd. De politie vond die in het gras terug.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio