Proces rond dood Dave Wietendaele mogelijk hernomen

TIELT - Het proces rond de dood van Dave Wietendaele zal vermoedelijk volledig moeten worden hernomen.Andy L. zou op 1 juli 2007 in Tielt een overdosis hebben toegediend aan Dave Wietendaele. Het gaat daarbij om de pijnstiller Tranxene. Uit het toxicologisch onderzoek van de wetsdokter blijkt duidelijk dat Wietendaele overleed aan de combinatie van dat geneesmiddel met een zeer hoge dosis alcohol.

L. werd voor de rechtbank van Brugge veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden (waarvan de helft met uitstel), maar hij ging tegen deze beslissing in beroep. Zijn advocaat, Frank Scheerlinck, pleitte voor het hof van beroep in Gent dat het onduidelijk blijft wie de Tranxene had toegediend.

‘Ook bij een vriendin van hen is die pijnstiller nadien teruggevonden.'

Dat Andy L. de politie een dosis van de pijnstiller Tranxene aanbood, wijdt zijn advocaat aan zijn hoge staat van dronkenschap op dat moment. Volgens hem is het onduidelijk wie de medicijnen aan Dave Wietendaele had toegediend.

Nieuwe rechter

Op 5 januari zou het vonnis worden uitgesproken, maar dat ging niet door. De rechtbank vond immers dat er meer tijd nodig was om over deze ernstige zaak te beslissen. Bovendien rees er nog een extra probleem: de voorzitster van het hof werd intussen benoemd tot voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van Gent. Zij kan dus niet meer oordelen over de zaak, waardoor het proces vermoedelijk volledig opnieuw zal moeten worden gepleit.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio