Energiezuinige Berenschool op terrein van middenschool

Energiezuinige Berenschool op terrein van middenschool

Foto: © Staf De Lie

BERENDRECHT - In Berendrecht wordt de oude Middenschool afgebroken. In de plaats komt een energiezuinige nieuwbouw voor de oude Berenschool. Kostprijs 6,8miljoen.

De plannen werden gisteren uiteengezet door de schepenen Robert Voorhamme en Leen Verbist (beiden SP.A). Het wordt de eerste school in Antwerpen gebouwd volgens de passiefhuisstandaard. Dat wil zeggen dat ze erg energiezuinig is. 'Een passiefschool is luchtdicht geïsoleerd en de 'warmtewinsten' (aanwezige personen en zon) worden gerecupereerd', legde Voorhamme uit. 'De energiebehoefte bedraagt slechts 15kwh per m2 terwijl die in normale scholen dertien maal hoger ligt.'

De huidige Berenschool bevindt zich in de oude Jongensschool van de vroegere gemeente Berendrecht. Zij barst uit de voegen. De prefab middenschool werd enkele jaren geleden als dusdanig gesloten omdat zij te weinig leerlingen telde. Die weken uit naar het Pito in Stabroek. De middenschool wordt gesloopt en maakt plaats voor een gebouw waarin de 123 kleuters en 154 leerlingen uit het lager onderwijs van de huidige Berenschool terecht kunnen. Er wordt bovendien ruimte voorzien voor zes extra klassen die plaats bieden voor 150 leerlingen ingeval de schoolbevolking onverwacht aangroeit.

Bovendien komt bij de nieuwe Berenschool (die over sportzalen zal beschikken en deeltijds kunstonderwijs aanbiedt) een kinderdagverblijf 'Neuze Neuze', dat voldoende ruimte heeft om het stijgend aantal jonge kinderen in het Polderdistrict op te vangen. De bouw komt uit op 2,3miljoen.

De nieuwe Berenschool zal twee verdiepingen tellen. De werken starten in juli 2013. Zij wordt in gebruik genomen in september 2014. De huidige Berenschool aan de Monnikenhofstraat wordt verkocht.

http://so.antwerpen.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio