'Zeker veertig punten nodig'

VOETBAL 2de KLASSE / EXQI LEAGUE René Desaeyere en KV Turnhout winnen een veldslag, maar nog niet de oorlog

VOETBAL 2de KLASSE / EXQI LEAGUE René Desaeyere en KV Turnhout winnen een veldslag, maar nog niet de oorlog

Guy Ngon effende met zijn openingsdoelpunt de weg voor Turnhout tegen Waasland.Maarten Straetemans Foto: © Maarten Straetemans

TURNHOUT - KV Turnhout smeerde Waasland zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen aan. 'We lagen nooit onder dit seizoen. Maar de studieperiode was voorbij. Het was tijd voor een goed examen', grijnst trainer Rene Desaeyere.

Dat examen legden zijn spelers tegen Waasland met brio af.

'Dit was propaganda voor de tweede klasse. Het geeft ons moed voor het vervolg van de competitie. Het is duidelijk dat we dit seizoen veel punten nodig zullen hebben, om niet te degraderen', beseft de trainer van Turnhout.

'De nummers achttien en negentien zakken rechtstreeks naar derde klasse. De nummers zestien en zeventien spelen barragewedstrijden. Je moet minstens vijftiende eindigen om zeker te zijn van het behoud. Ik schat dat je voor die plaats zeker veertig punten nodig hebt', is Desaeyere zich bewust van de zware opdracht.

'Niet dat we nu al naar het klassement moeten kijken. Deze overwinning tegen Waasland vraagt om een bevestiging.'

'Het laatste halfuur tegen Dender heeft onze ogen geopend. In de aanloop naar de wedstrijd tegen Waasland trainden we op vrijdag in het Stadsparkstadion op stilstaande fases. Niet op strafschoppen. Die fluiten de scheidsrechters toch niet voor ons', zegt Desaeyere met een cynische trek om de mond.

Al vergat Desaeyere even dat Alan Ven dit seizoen twee keer scoorde van op de strafschopstip.

'Guy Ngon had nog niet helemaal gebracht wat van hem verwacht werd. Zijn eerste doelpunt voor Turnhout zal hem goed doen. Hij kon nog een tweede keer scoren.'

'Waarom ik hem dan toch vervangen heb? Omdat hij boos was op de scheidsrechter en voordien een gele kaart gekregen had. Hij moet nog meer in de zestien meter durven infiltreren en niet te snel willen trappen', geeft Desaeyere de spits uit Kameroen een nuttige tip.

Ook Augusto Alves Da Silva haalde zijn gram.

'Bart De Roover was zijn trainer bij Cappellen. Da Silva was gebrand op een sterke prestatie. Toevallig of niet speelde hij voordien zijn beste wedstrijd tegen OH Leuven. De club die hem liet testen, maar geen contract gaf', kent Desaeyere zijn pappenheimer.

Wat vond hij van de twee strafschoppen voor Waasland?

'Die eerste was zeker geen strafschop. Die andere wellicht wel. Maar als de scheidsrechter rechtlijnig is, fluit hij ook de strafschopfout op Da Silva.'

'Wat me ook opviel, is dat Wim Horsten ons overeind hield bij die tweede strafschopfase, dat Tom Proost al weken in goede doen is en dat Koen De Schutter zich herpakte na de mindere prestatie tegen Dender', merkt De Turnhoutse trainer op.

De laatste aanwinst, Ibrahima Iyane Thiam, was nog niet speelgerechtigd.

'Hij wilde eerst naar China. Uiteindelijk besliste hij toch om een club in België te zoeken. Hij heeft een prestatiegericht contract. Reken maar dat hij gemotiveerd is', besluit René Desaeyere.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio