Verbouwd zwembad opent volgende maand

Dommelslag wordt dubbel zo groot

Dommelslag wordt dubbel zo groot

Foto: kvh

OVERPELT/NEERPELT - In februari wordt het vernieuwde zwembad geopend. Dommelslag zal nog meer vertier en ontspanning bieden aan de recreant. Momenteel wordt er nog druk gewerkt.

In juni 2003 opende het zwembad Dommelslag de deuren als publiek-private samenwerking. De gemeenten Overpelt en Neerpelt werken samen met de Groep S&R. Het zwembad telde vijf baden met een sportbad en recreatiebaden. Het zwembadencomplex en de samenwerking bleek vanaf het begin een succesverhaal. De partners rekenden op zo'n 150.000 bezoekers per jaar. Gemiddeld telt het zwembad 170.000 bezoekers, en in de piekjaren zelfs 184.000 zwemmers per jaar. S&R Pelt staat in voor de volledige uitbating, onderhoud, enzovoort. De gemeenten Overpelt en Neerpelt betalen jaarlijks een dotatie van 500.000euro en dit gedurende dertig jaar.

'Net omdat Dommelslag zo'n succes is, hebben we eerder dan voorzien besloten om uit te breiden', zegt burgemeester van Overpelt en voorzitter Jaak Fransen (CD&V). Het huidige zwembadencomplex wordt bijna verdubbeld in grootte. Zo krijgt Dommelslag er een kinderspeelbad bij, net als een grote glijbaantoren. 'Verder hebben we een buitenbad aangelegd. In ondergrondse buffers vangen we het water op en houden het op temperatuur. Vanaf het moment dat het mooi weer is, zijn we klaar om het buitenbad te openen', zegt centrummanager Bert Thijs. 'Het cafetaria wordt een stuk groter en we leggen een nieuw terras aan.'

Om aan de vraag te voldoen, wordt een volledig nieuw wellnessgedeelte bijgebouwd met een wellnesstuin, verschillende sauna's en een whirlpool. De wellnessruimte ligt gedeeltelijk afgesloten van het zwembad en daar zal ook extra voor betaald moeten worden. 'Hoeveel, daar is nog discussie over', zegt burgemeester Fransen. De grote uitbreiding vraagt een investering van zo'n zes miljoen euro.

Prijsvermindering

Vandaag is het zwembad nog een grote bouwwerf, maar de uitbaters staan te popelen om de deuren opnieuw te openen. 'De zwemmers moeten het nu al een tijdje zonder zwembad doen. We willen op 1februari het grote sportbad opnieuw openen voor scholen en verenigingen. Ondertussen werken we verder aan het recreatie- en wellnessgedeelte. Dat zal vanaf 18februari geopend zijn voor het grote publiek. En beide gemeenten hebben nog goed nieuws voor de eigen inwoners. 'Peltenaren moeten voortaan minder betalen dan de inwoners uit andere gemeenten. Dit als tegemoetkoming voor de 500.000euro die we als gemeente elk jaar betalen', aldus Fransen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio