Jeugdverenigingen investeren in veiligheid

Jeugdverenigingen investeren in veiligheid

Foto: © fg

NIEUWRODE/ORSMAAL/ASSENT/WINGE - Veel jeugdverenigingen willen hun lokalen gebruiksvriendelijker en veiliger maken. Ze willen ook overnachtingen voor groepen aanbieden.

In het kader van een Goed-Beter-Best initiatief werden aanvragen ingediend door verschillende jeugdverenigingen, om geld van Europa los te peuteren voor lokalen. Het gaat om het veiliger maken van gebouwen, het verbeteren van comfort en de uitbouw van logement voor groepen.

Zo komt er een opwaardering van de keuken en de polyvalente zaal van de jeugdlokalen KLJ in Nieuwrode (Holsbeek). De 3.000euro die wordt toegewezen door Europa Hageland+ moet de aanzet zijn tot een kwalitatiever en volwaardiger ontmoetings- en ontspanningsplaats voor de jeugd van Nieuwrode. Men wil de lokalen uitbouwen maar niet alleen voor de jeugd, ook andere leeftijdsgroepen moeten er terecht kunnen. Het sanitair blok en de keuken krijgen een opknapbeurt.

Het KAJ Winge-lokaal, van de vzw Jeugdlokalen Sint-Joris-Winge, kan rekenen op 1.670euro waarmee het lokaal veiliger moet worden door het plaatsen van paniekbaren. De KWB, de Vogelbond, KVLV en diverse andere verenigingen staan te springen om de lokalen mee te kunnen gebruiken.

De vzw Ela uit Assent wil het tekort aan verblijfsmogelijkheden voor jeugdgroepen in de regio helpen wegwerken. De nieuwe scoutslokalen kregen van Europa 3.000euro om de elektriciteit te installeren. Daarbij wordt een beroep gedaan op vrijwilligers om de kosten te drukken.

Op termijn wil men ruimte creëeren om een veertigtal personen te huisvesten en plaats te maken voor verenigingen uit de buurt.

In Orsmaal (Linter) willen ouders en andere particulieren via de vzw Dammekot de verouderde keuken van het lokaal van de KLJ Groot-Orsmaal moderniseren.

De vernieuwing, waarvoor Europa 2.668euro veil heeft, garandeert een degelijke accommodatie voor zowel de KLJ Groot-Orsmaal als andere verenigingen die het lokaal in bruikleen zullen krijgen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio