Basketbal 2de provinciale

Frederik Van Vooren is terug maar basket komt op tweede plaats

Frederik Van Vooren is terug maar basket komt op tweede plaats

Frederik Van Vooren vdb Foto: © Bart Vandenbroucke/VDB

EVERGEM - Frederik Van Vooren maakte zaterdag in de club van zijn roots een opvallend wederoptreden. De Evergemnaar besloot nochtans aan het eind van vorig seizoen om zijn shoes aan de haak te hangen, maar de ware clubliefde haalde verrassend de bovenhand.

'Ik wou na meer dan vijftien jaar topbasketbal dat intens actief oefenen rustig afbouwen en trok enkele keren naar BBC Evergem-Sleidinge, de club waar ik mijn eerste basketbalshoes aantrok', zo legt de 34-jarige Frederik zijn terugkeer uit.

'Na een paar keer oefenen vroegen enkele bestuurslui me om opnieuw mee te spelen. Ik voelde er wel wat voor, maar dan op één voorwaarde: dat ik maar één keer per week zou oefenen en dat niks moet, wat wil zeggen dat het basketbal nu in tegenstelling tot de vorige jaren helemaal op de tweede plaats komt. De bestuurslui, coach Bart Van Vooren en mijn teamgenoten gingen daarmee enthousiast akkoord en dus was ik vorige zaterdag aan mijn debuut in tweede provinciale toe', vertelt Frederik, die enkele maanden geleden met Waregem nog in de top van de tweede klasse aantrad.

De Evergemse guard was trouwens in die reeks ook actief met Damme, waarmee hij in 2001 kampioen speelde, met Falco en in derde klasse met BBC De Pinte. Een man met veel ervaring dus en dat heeft Deinze geweten.

'We namen een erg zwakke start en bij 0-17 stuurde onze coach me het veld op. Ik scoorde meteen zeven punten en herleidde de 0-19 tot een achterstand van 19 punten. Ik zag mijn teamgenoten zo groeien en probeerde hun vertrouwen aan te zwengelen met assists en penetraties. In de slotfase werd onze zege tegen de leiders een feit. Een leukere terugkeer naar de club van mijn roots kon ik me echt niet inbeelden', zegt de 'nieuwe' guard van Evergem-Sleidinge

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio