Dertigste Egmontloop mikt op de jeugd

Dertigste Egmontloop mikt op de jeugd

Het bestuur van de Atletiekclub maakt reclame voor de jeugdloop.jvw Foto: © VAN BEVER JOHAN

ZOTTEGEM - Op zaterdag 20 augustus organiseert de Zottegemse Atletiekclub zijn jaarlijkse jogging op en rond het stedelijke sportstadion in Bevegem.

Dertig jaar geleden werd de eerste Egmontloop gehouden werd. Ook deze 31ste editie vindt plaats op en rond het Stedelijk Sportstadion aan de Kastjanjelaan in Zottegem-Bevegem.

Voor de 18de keer organiseert Zottegem Atletiek voor de allerkleinsten een jeugdloop. 'Deze jeugdloop past in het initiatief van de Bloso-actie Als het kriebelt moet je sporten', legt secretaris Kurt Broeckaert uit.

'Zo willen we jongeren tot sporten aanzetten en in het bijzonder voor atletiek interesseren. De actie heeft al tot een groeiend aantal leden van Zottegem Atletiek geleid. De jeugdreeksen beginnen om 15 uur. De eerste drie jongens en meisjes ontvangen een aandenken. De afstanden bedragen 400 m (de jongsten) en 800 m.'

Voor de andere leeftijdscategorieën begint het om 15.30 uur. Er is keuze uit 3, 7 of 10,3 km. Het parcours loopt langs het stedelijk sportstadion, Kastanjelaan, Sabina Van Beierenlaan, Warandepad, Vogelzang, de dreef door het bos, de Bevegemse Vijvers, Vogelzang, het terrein via het PTI, de Sabina Van Beierenlaan en de aankomst op het stedelijk sportstadion. Deelnemers kunnen gratis parkeren op de Bevegemse Vijvers.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio