Onafhankelijk Toneel Oostduinkerke bestaat twintig jaar

Onafhankelijk Toneel Oostduinkerke bestaat twintig jaar

Zondag kan je een kijkje nemen bij de toneelvereniging.mma Foto: © Mark Maes

KOKSIJDE - OTO, het Onafhankelijk Toneel Oostduinkerke, bestaat twintig jaar. Dat wordt dit weekend uitgebreid gevierd.

Het begon allemaal aan de toog van herberg De Peerdevisscher. Vier twintigers - Koen Vandenberghe, Jan Defoort, Benoit Dorné en Mieke Ronsmans - namen zich voor om een theatergezelschap op te richten. Twintig jaar later heeft het Onafhankelijk Toneel Oostduinkerke een aardige reputatie opgebouwd. De groep kreeg een loods ter beschikking van de gemeente, die er later nog een theater voor zo'n 120 man en een cafetaria aanbouwde. Het geheel werd Het Bedrijf gedoopt.

OTO brengt elk jaar een eigen theaterproductie op de planken. 'We leggen de lat altijd hoog. Bij ons geen dijenkletsers', zegt artistieke duizendpoot en duivel-doet-al Mieke Ronsmans.

OTO won al de Thalliaprijs en veroverde twee Gouden Meeuwen met de jongerenvoorstelling Snoepvolk. Daarnaast programmeert het amateurgezelschap ook muzikale en theatergastoptredens.

De agenda voor de komende weken staat barstensvol: van theater met Wurre Wurre en Ronsmans' eigen Compagnie de Goesting, tot muziek van Rachmaninov en Fauré door het duo Martin Valcke en Emile Verstraeten.

'We trekken een publiek aan uit de hele regio', aldus Mieke.

Bekende personen die langskwamen zijn onder meer Willem Vermandere (jaarlijks), Guido Belcanto en wijlen Bram Vermeulen. Die laatste loofde Het Bedrijf als het gezelligste zaaltje van Vlaanderen.

Open bedrijvendag

Zondag viert OTO - in de marge van Open Bedrijvendag - zijn twintigste verjaardag met een buitenoptreden van harmonie Vrienden van de Brandweer en Szia.

Afspraak vanaf 10 uur bij het oud-gemeentehuis en daarna is er in Het Bedrijf nog een circusoptreden van The Great Bulgarian Circus.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio