Choco Gang promoot Brugge chocoladestad

Choco Gang promoot Brugge chocoladestad

Burgemeester Moenaert begeleidde de muzikanten van de Choco Gang.Michel Vanneuville Foto: © michel vanneuville

BRUGGE - De kidsband Choco Gang trekt naar scholen in Vlaanderen om Brugge als chocoladestad te promoten.

Choco Gang kreeg in het Brugse stadhuis de titel van ambassadeur. De band gaat overal in Vlaamse scholen Brugge als chocoladestad voorstellen, met het chocolademuseum Choco Story en het tweejaarlijkse chocoladefestival Choco Laté dat volgend jaar weer plaatsvindt.

Zanger Erik Baranyanka en frontvrouw Anneke van Hooff traden gisteren voor het eerst op voor de leerlingen van het Sint-Jozefsinstituut in Brugge tijdens de Internationale Dag van de Cacao en Chocolade. Alle leerlingen kregen de cd van de Choco Gang gratis mee naar huis en een zakje met Brugse chocolade. De leerkrachten mochten Brugse Zwaantjes proeven. Dominique Persoone, voorzitter van de Brugse Chocoladegilde en Eddy Van Belle van het chocolademuseum Chocostory zijn gelukkig met het initiatief en hopen dat het op termijn vruchten zal afwerpen.

Het chocoladefestival vindt volgend jaar voor de vierde keer plaats, deze keer van 11 tot en met 13 november in de Brugse stadshallen. Tijdens de voorstelling van de Choco Gang liet de burgemeester zich alvast verleiden om twee nummers mee te spelen op zijn gitaar.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio