Pleidooi voor fietspad aan Ten Briele

Pleidooi voor fietspad aan Ten Briele

Leden van de Fietsersbond hadden een zelfgemaakt fietspad meegebracht.Michel Vanneuville Foto: © michel vanneuville

BRUGGE - De Fietsersbond Brugge pleit voor de aanleg van een fietspad langs Ten Briele. In de ochtendspits wordt die straat druk gebruikt door fietsers.

Vrijdagmorgen rolde de Fietsersbond in Ten Briele een zelfgemaakt fietspad uit op het wegdek om aan te tonen dat daar een fietspad nodig is. 'Het is meer dan nodig zelfs', zegt Geert Demeyere van de Fietsersbond Brugge.

'Deze weg wordt enorm veel gebruikt door fietsers die van Assebroek richting Sint-Michiels moeten, zowel door schoolgaande jeugd als door mensen die in bedrijven als Bombardier en Slabinck werken. Straks komen hier nieuwe loodsen waar 150 mensen zullen werken, er zijn de plannen voor de nieuwe stelplaats van De Lijn en ook het VTI maakt plannen om naar hier te verhuizen. Dit zal vele duizenden extra fietsers aantrekken in de toekomst.'

'Het is hier bijzonder onveilig fietsen want de fietsers moeten tussen de wagens rijden. Er wordt hier bovendien erg snel gereden. Waarschijnlijk gebeuren hier nooit snelheidscontroles. Ik krijg bij de Fietsersbond heel wat klachten binnen over dit stuk weg', zegt Geert Demeyere.

'Het stadsbestuur wil niet investeren in een fietspad voor Ten Briele. Ze vinden het niet nodig op die plaats. We zijn nochtans van mening dat het wel nodig is, nu en ook voor de toekomst. We hopen met onze actie het stadsbestuur en Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) te kunnen overtuigen om hier een fietspad aan te leggen zodat iedereen hier veilig kan fietsen. Er worden jaarlijks miljoenen uitgetrokken voor nieuwe fietspaden maar dit stuk wordt spijtig genoeg vergeten', zegt Geert Demeyere.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio