Nieuwe borden wijzen de weg in De Riethoek

UITKERKE - De West-Vlaamse Intercommunale, Unizo en het stadsbestuur gaan de industriezone De Riethoek reorganiseren. De bewegwijzering wordt duidelijker en Unizo lanceert een project om de productiviteit en de efficiëntie van de bedrijven te verhogen.

Begin oktober start Unizo met een nieuw project dat tot doel heeft de ondernemers van De Riethoek samen te brengen rond ‘Clean Tech'. Het plan omvat maatregelen die de productiviteit en de efficiëntie van bedrijven wil verhogen, terwijl kosten, energieverbruik en afval worden verminderd. Daarnaast wordt de bewegwijzering van het bedrijventerrein De Riethoek zelf gestructureerd.

Informatiebord

Om aan de onoverzichtelijke bewegwijzering een einde te maken, werkte de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) een nieuw flexibel systeem uit. Aan de ingang van de industriezone komt een groot informatiebord met de naam van de zone en de verschillende deelzones. Aan het informatiebord komt een parkeerstrook voor leveranciers die op zoek zijn naar een bedrijf. Ook wordt de kortste route aangeduid die de leveranciers moeten volgen om het bedrijf te bereiken. In de ambachtelijke zone komt aan ieder bedrijf de naam van de onderneming.

De nieuwe bewegwijzering wordt volgend voorjaar geplaatst.

Uitbreiding

In het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw kunnen negen kleine bedrijven terecht. Zeven plaatsen zijn nog beschikbaar. De WVI bespreekt met het stadsbestuur ook de uitbreiding van het industrieterrein aan de overkant van de Brugsesteenweg.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio