zaalvoetbal

Voor Malle is er geen man overboord na uitschakeling in beker van België

Voor Malle is er geen man overboord na uitschakeling in beker van België

'Mijn scorend vermogen moet dringend omhoog. Op het veld en in de zaal', beseft Dimitri Nesen.SMB Foto: © SMB

MALLE/MERKSEM - Exit Malle in de beker van België. Na de 6-10-nederlaag in de heenwedstrijd verloor Malle woensdag ook de terugwedstrijd van FT Antwerpen. 'Onverwacht komt die uitschakeling niet', reageert Dimitri Nesen.

Veel illusies maakten Dimitri Nesen en zijn ploegmaats zich niet meer. 'Futsal Topsport Antwerpen is gewoon een maatje te groot. Dat wisten we voor de kwartfinale al. Thuis verloren we met vier doelpunten verschil. We beseften dat het een onmogelijke opdracht was om met vijf doelpunten verschil in Berchem te gaan winnen', laat Dimitri Nesen (20) verstaan.

Woensdagavond werd het uiteindelijk 6-3. 'Een verdiende overwinning voor Antwerpen. Onze tegenstander was beter. Punt andere lijn. We gingen de rust in met een 5-1-achterstand. Pfff. Dan weet je dat de wedstrijd gespeeld is en het helemaal voorbij is. In de tweede helft konden we iets van onze achterstand goed maken. Al moet ik toegeven dat FT Antwerpen na de rust experimenteerde en enkele jongeren een kans gaf', is Nesen eerlijk in zijn analyse.

Frank Belmans kon op alle spelers rekenen. 'Ideaal. Op die manier kon er geregeld gewisseld worden en liepen we geen blessures op in de aanloop naar de competitiewedstrijd van vanavond tegen Salaam Mechelen. Hoe je het draait of keert: voor ons is de competitie veel belangrijker dan de beker. We wilden in stijl afscheid nemen van het bekeravontuur en een goed resultaat neer zetten. Dat is ons gelukt. Nu richten we ons volledig op de strijd om een eindrondeticket', maakt hij duidelijk.

Malle kan een uitstekende zaak doen.

'Concurrent Futsal Hasselt krijgt het bezoek van leider Châtelineau. Beringen en Lier spelen tegen elkaar. Maar dan moeten we zelf voorbij Salaam Mechelen. Het moet lukken. We moeten winnen. Van onderschatting is geen sprake. Gemakkelijke wedstrijden zijn er niet op het hoogste niveau', is Nesen op zijn hoede.

Volgend seizoen is Dimitri Nesen opnieuw te zien in het shirt van Malle. 'Ik heb nog een contract tot 2013. Ik zit goed bij deze club. Of ik op het veld volgend seizoen het shirt draag van Merksem SC weet ik niet. Ik wacht af of er zich een club aanbiedt uit de nationale reeksen. Eén ding weet ik wel zeker. Mijn scorend vermogen moet dringend omhoog. Op het veld en in de zaal. Voor Merksem scoorde ik zes keer. Te weinig', formuleert Dimitri Nesen de nodige zelfkritiek.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio