't Borgske wordt jeugdhuis

't Borgske wordt jeugdhuis

Er zou een gemetselde muur rond de hut komen om deze van het voetbalterrein af te schermen.ppn Foto: © Phillip Pergens

MAASEIK - De kogel is door de kerk, de locatie voor een jeugdhuis in Neeroeteren is een feit. Na overleg met de club mogen de initiatiefnemers het oude lokaal van Rugby Maasland, 't Borgske, gebruiken.

Eerder raakte bekend dat de gemeente de jongeren wilde onderbrengen in container units tegenover het skatepark op de Borg. Maar dat plan werd verworpen. Daarom gingen ze op zoek naar een nieuwe oplossing en die vonden ze even verderop, naast het A-terrein van voetbalploeg Neeroeteren-Maaseik.

Na overleg met de club mogen de initiatiefnemers het oude lokaal van Rugby Maasland, 't Borgske, gebruiken. Het gaat om een kleine houten hut naast de zittribune van het voetbalterrein. Hoe ze het precies gaan inkleden, is nog niet helemaal duidelijk. Zo zou er een gemetselde muur rond de hut komen om deze van het voetbalterrein af te schermen. Maar de vergaderingen vinden nog plaats. Ook voor het nabijgelegen gebouw van de tennisclub moet een haalbare oplossing uitgedokterd worden.

De komst van een jeugdhuis moet een einde stellen aan de aanhoudende problematiek rond het thema dat de jongeren van Neeroeteren al jaren bezig houdt. Wie alle nieuwste ontwikkelingen wil volgen, kan surfen naar http://jeugdhuisnrt.jeugdraadmaaseik.be voor recente informatie.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio