'Kortemark heeft geen geld voor groot zwembad'

'Kortemark heeft geen geld voor groot zwembad'

In De Flipper zijn helemaal geen extra's voorzien. Je kan er enkel baantjes zwemmen. kds Foto: © Kurt Desplenter

KORTEMARK - Het gemeentelijk zwembad De Flipper scoort laag omdat het geen extra's biedt. Het kleine bad is eigenlijk vooral een instructiebad waar de scholen gretig gebruik van maken. Ongestoord zwemmen is er bijna niet mogelijk.

'Het Margareta-Maria-Instituut was vroeger de grootste gebruiker van het zwembad. Nu krijgen we echter steeds minder uren van de gemeente, omdat Kortemark meer andere groepen in het zwembad toelaat. Toch zijn we nog altijd vragende partij om over meer zwemuren te mogen beschikken', vertelt schooldirecteur Koen Cornette.

'Het zwembad De Flipper voldoet aan de strengste hygiënische normen. Dat is dus geen probleem, maar het zwembad is niet meer van deze tijd', vervolgt Cornette. 'Het is een klein bad en er is niets voorzien van recreatie of welness, zoals een jacuzzi, sauna of waterglijbaan. Het is dus echt basic, maar dit zwembad is als leslokaal voor zwemmen wel in orde. Het voldoet aan de vereisten en als school zijn we blij met dit aanbod. Bovendien zijn er weinig alternatieven. Enkel de buurgemeenten Lichtervelde en Diksmuide beschikken nog over een zwembad', besluit Koen Cornette.

Te klein voor zwemclub

Zwemclub Korf telt 260 zwemmers en die moeten allemaal oefenen en trainen in de kleine Flipper. 'Dat is onmogelijk. We gebruiken al elke avond de beschikbare vrije uren. Verder zijn we hier ook de woensdagnamiddag, de zaterdag en de zondagvoormiddag. Onze competitiezwemmers trainen in het zwembad van Lichtervelde. De stages doen we in andere West-Vlaamse zwembaden, vertelt Dries Bruwier, voorzitter van zwemclub Korf.

'De zwemclub heeft de gemeente voorgesteld om een nieuw bad te bouwen, maar daar is geen geld voor. Er is blijkbaar al te veel geld besteed aan de tennis en het voetbal', besluit de voorzitter.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio